Egyelőre nem rendeli el az oltási kötelezettséget a MÁV és a Volán

2021. november 8. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két nap pótszabadságot kapnak a MÁV–Volán-csoport dolgozói, ha november 30-ig beoltatják magukat. A csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén született döntés értelmében az 57 ezer dolgozót foglalkoztató vállalatnál egyelőre sehol nem rendelik el az oltási kötelezettséget, hanem ezzel az ösztönző lépéssel próbálnak minél több munkatársat rábírni a védőoltások felvételére – írja a Népszava.

A cégvezetés és a szakszervezetek közötti megállapodás azt is tartalmazza, hogy ha a járványhelyzet tovább romlik, újratárgyalják a kérdést. Az egyeztetésen részt vevő Záhonyi Zsolt, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke a Népszavának ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy a belső felmérések szerint a jegyvizsgálók és a buszsofőrök körében a legalacsonyabb az átoltottság, pedig ők találkoznak a legközvetlenebbül az utasokkal, tehát nem kizárt, hogy ezeken a munkahelyeken később szigorításra lehet szükség.

A kormány legutóbbi járványügyi intézkedései szerint november 1-jétől a munkáltatók kötelezhetik alkalmazottaikat a koronavírus elleni oltás felvételére. Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a közrádióban azt mondta, folyamatosan győzködik az embereket, hogy oltassák be magukat. De ez nem elég. A munkahelyi közösség, ez a „föld közeli” érvelés segíthet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!