Macron nem tágít a tervétől, hogy kiszúrjon az oltatlanokkal

2022. január 07. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy kitart korábbi terve mellett, miszerint minél jobban ki akar szúrni azzal az ötmillió franciával, akik még mindig nem oltották be magukat a koronavírus ellen, írja a Reuters.

„Kitartok korábbi véleményem mellett” – mondta pénteken Macron Párizsban. Hozzátette, hogy a hatóságok kötelessége korlátozásokat bevezetni azokkal szemben, akik nem oltatták be magukat, így védve meg a francia állampolgárok több mint 90 százalékát, vagyis azokat, akik már be vannak oltva.

Pár napja kifejezetten erős szavakkal beszélt Emmanuel Macron az oltatlanokról egy interjúban: szavai szerint a lehető legjobban ki akar szúrni velük, a demokrácia legnagyobb ellenségének pedig a hazugságokat és a hülyeséget nevezte. Szerinte csak egy szűk kisebbség áll ellen az oltásoknak, őket pedig gyakorlatilag úgy lehet megtörni, hogy még jobban kiszúrnak velük.

„Soha nem szúrnék ki a franciákkal. Az oltatlanokat azonban fel akarom dühíteni. És ezt fogjuk végigvinni”

– fogalmazott a francia elnök az interjúban, ami után rengetegen támadták.

Franciaország az utóbbi időben naponta több mint 200 000 új koronavírus-fertőzöttet jelentett az omikron variáns magas fertőzőképessége miatt.

Ha arra kíváncsi, hogy miért terjed ilyen gyorsan az omikron, használhatók-e még a kimutatására a gyorstesztek, a vakcinákat kidobhatjuk, vagy van még hasznuk, tényleg enyhébb betegséget okoz-e az omikron, és ha igen, miért tart tőle ennyire a világ, akkor olvassa el ezt a gyorstalpalót az omikronról!

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass