A Ryanair-vezér megint idiótázott egyet a különadó átalakítása miatt

2022. november 14. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

A Ryanair vezére újból felszólította a magyar kormányt, hogy törölje el „az idióta és káros utasadót” – írja az Airportal.

Michael O’Leary, a fapados légitársaság vezetője szerint az extraprofitadó környezetvédelmi alapúvá alakítása azt bizonyítja, hogy a kormány szándéka az utasok megadóztatása volt.

O’Leary arról is beszélt, hogy a magyar kormánynak bocsánatot kell kérnie „a hamis és tisztességtelen légitársasági adó sikertelen bevezetési kísérletéért, amelyet most környezetvédelmi utasadóval vált fel”.

A Ryanair szerint az adó megdrágítja és versenyképtelenné teszi Magyarországot a szomszédos országokhoz képest, a Balkánra érkező utasok például szerintük el fognak kerülni minket.

Úgy vélik, több járatra és alacsonyabb repülőjegyárakra lenne szükség, hogy a turizmus kiheverje a pandémia okozta károkat. O’Leary reméli, hogy „a magyar kormány belátja ennek az abszurd adónak az ostobaságát, eltörli azt, és Magyarországot ismét olcsó, versenyképes légi utazási és turisztikai célponttá teszi, a magyar állampolgárok, családjaik és a beutazók javára”.

Rekordnyereségük volt

Az Airportal azt is megjegyzi, hogy a Ryanair a harmadik negyedévet rekordnyereséggel zárta. A téli időszakra viszont veszteséges működésre számítanak, de az utasszámuk összességében mégis meghaladhatja a járvány előtti szintet.

Mint megírtuk, a kormány átalakította a légitársaságok különadóját, ami 2023. január elsejétől károsanyagkibocsátás-alapú lesz, és nem az utasok száma után kell majd megfizetni.

A Ryanair és a magyar kormány június elején került konfliktusba az extraprofitadó miatt, majd nagy visszhangot kiváltó nyílt üzengetésbe kezdtek a felek, amit végül egy 300 millió forintos fogyasztóvédelmi büntetés tetézett.

Íme a főbb állomások:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!