Vitorlázás

RSS

Két arany, két ezüst, egy bronz az olimpia magyar szuperkeddjén

Nem tudtak leállni sportolóink, a kajakos Kopasz Bálint és a birkózó Lőrincz Tamás aranyérmet, a kajakos Varga Ádám és a vitorlázó Berecz Zsombor ezüstérmet, a kajakos Kozák Danuta és Bodonyi Dóra kettese bronzérmet nyert kedden az olimpián. A birkózó Lőrincz Viktor a döntőbe, a női vízipólócsapat az elődöntőbe jutott – ez történt kedden az olimpián.

Berecz Zsombor: Ez volt az utolsó esélyem valóra váltani az álmaimat

A magyar vitorlázó úgy érzi, nem ezüstöt, hanem fehéraranyat nyert az olimpián, és örül, hogy be tudták azt bizonyítani csapatával, hogy Európa közepéről is meg lehet szorongatni a nagy vitorlás nemzeteket. A finn dingi utoljára volt olimpiai szám, Berecz sem tervez több olimpiát.

Berecz Zsombor futamgyőzelemmel olimpiai ezüstérmes vitorlázásban

A finn dingiben induló magyar vitorlázó tökéletesen vitorlázott az utolsó futamon, de összpontszámban nem tudta utolérni brit ellenfelét. Az ezüstérem minden idők legjobb magyar vitorlázó eredménye az olimpiákon.

Ha a jóisten tovább fogja Berecz Zsombor kezét, olimpiai bajnok lesz a vitorlázó

A finn dingis vitorlázó a második helyről várja az utolsó futamot. Az élen álló britnek nagy az előnye, de nem lehetetlen behozni a ponthátrányt, miközben a támadásokat is ki kell védeni. Berecz öt-hat év alatt vált világklasszissá, lelkiereje a többiek fölé emeli. Pumpálásban pedig szinte verhetetlen, ájulásig hajtja magát.

A vitorlázó Berecz Zsombor éremesélyes az olimpián

A magyar vitorlázó a vasárnapi teljesítményével megelőzte a spanyol Joan Cardona Méndezt. A finn dingi keddi éremfutamát így a második helyről kezdi.

Az összes vasárnapi magyar eredmény az olimpiáról egy helyen

Az atlétikán kívül asztaliteniszben, vízilabdában és vitorlázásban van magyar érdekeltség.

A vitorlázó Berecz Zsombor a nyolcadik futam után is dobogós helyen áll az olimpián

A finn dingiben vasárnap még két futamot rendeznek, kedden pedig jön az éremverseny a legjobb tíz vitorlázónak.

Tokió – az összes hétfői magyar eredmény egy helyen

A dzsúdós Karakas Hedvig első meccsén kiesett, Németh Nándor 15. lett 200 gyorson, elkezdték az olimpiát a női pólósok.

Nézze meg, ahogy a Kékszalag versenyzői madárrajként cikáztak a Balatonon

A videón az is jól látszik, ahogy a feltámadó szél miatt behullámzik a Balaton, és elindulnak az addig a szélcsendben ringatózó hajók.

Elkülönítették egy magyar vitorlázó segítőjét a tokiói olimpián

Koronavírus-fertőzöttel kerülhetett kapcsolatba Vadnai Jonatán, aki testvére, Vadnai Benjámin segítőjeként utazott ki a tokiói olimpiára.

A történelemkönyvek szerint Magellán volt az első földkerülő, pedig ő sosem ért vissza

Az Atlanti- és Csendes-óceán között utat találó tengerész egy mérgezett nyíl áldozata lett több ezer kilométerre a céltól, Spanyolországtól. Végül egy alacsonyabb rangú kormányos vezette hazáig a maroknyi megmaradt legénységet, Elcano neve mégis feledésbe merült. De könnyen lehet, hogy Magellán rabszolgája volt az első földkerülő vitorlázó.

Ez a vitorláshajó már nem is úszik, hanem inkább százzal repül a víz fölött

Radikális megoldások születtek a vitorlázás top versenyére, az Amerikai-kupára. A hajók futurisztikus karokra állva, a vízből kiemelkedve hasítanak, olykor óriási tempóval.

23 év után beszélt először szexuális zaklatásáról a görög olimpiai bajnoknő

Szofia Bekatoru az athéni olimpián győzött, az ország nemzeti hőse. Pénteken a miniszter is fogadta.