választás

RSS

Török Gábor nem a diktatúrától, inkább a politikai elbutulástól tart

A Fidesz kétharmada szinte elképzelhetetlen, sőt, akár az ellenzék győzelme sem lehetetlen az elemző szerint, aki a kormány leegyszerűsítő emojis kampányát világtrendnek érzi.

A kormánypárt mindent vitt a polgárháború tépázta Etiópia parlamenti választásán

A szavazás tisztasága kérdéses, három tartományban nem is szavaztak.

Pisztolyt szegeznek a fejedhez, és mosolyogva azt mondják, tárgyalhatunk

Erről beszélt a Telexnek Vass Zoltán, annak a meddőségi klinikának a vezetője, amelyik 2022 nyarától a jelenlegi formában biztosan nem segíthet a meddő pároknak. Az orvos szerint a kormány drasztikus lépése szakmailag nem indokolt, a szektor tulajdonosi átrendeződése zajlik. Miközben az érintett párok egyelőre azt sem tudják, mi lesz a sorsa a lefagyasztott embrióikkal, az egyedülálló, fogamzóképes nőket a törvénymódosítással teljesen kipörgethetik a rendszerből.

Republikon-felmérés: A Dunakeszi központú választókerületet hosszú évek után átvenné a Fidesztől az egyesült ellenzék

A kutatás szerint több mint 10 százalékkal vezet az ellenzéki lista a Fideszével szemben Tuzson Bence választókerületében. Dorosz Dávid az esélyes az előválasztáson.

Marine Le Pen pártja leszerepelt a francia regionális választások második fordulójában

A jobbközép Köztársaságiak ünnepelhetnek. Az exit pollok szerint nem változtak az erőviszonyok az előző, 2015-ös regionális választások óta.

Molnár Gyula: Akart a fene DK-s lenni

Csak egy kis előválasztás: az MSZP-ben felfüggesztett Molnár szerint nem is az ő döntése volt, hogy éppen a DK frakciójába tart.

Marine Le Pen történelmet írna a francia elnökválasztás főpróbáján

Vasárnap tartják a francia regionális választások első fordulóját. A szélsőjobboldali Marine Le Pen nagyot nyerhet egy évvel az elnökválasztás előtt, Macron elnök viszont nem sok mindenben reménykedhet.

Kis trianonja árnyékában választ Örményország

Egy elbukott háború után választ Örményország, olyan erők között, amelyek párbajra hívják egymást és kölcsönös letartóztatásokat ígérnek. A szoros eredménnyel azonban megmaradhat a bizonytalanság a Moszkvára szoruló országban.

Konzervatív befutóra számítanak az iráni elnökválasztáson

Az Őrök Tanácsa eleve keményen megszűrte, kik indulhattak. Többszáz jelentkezőből végül négyen maradtak.

12 év után elbukta az izraeli miniszterelnökséget Benjámin Netanjahu

Győzött az alternatív szövetség, Naftali Bennett az ország új miniszterelnöke. Tel-Avivban ezrek ünneplik a kormányváltást.

Márki-Zay: Rettegek attól, hogy a miniszterelnököt Orbán Viktornak fogják hívni a választások után is

Az ellenzéki összefogással a Fideszt elsőként legyőző hódmezővásárhelyi polgármester nem tartja természetesnek a Jobbik és a DK szövetségét, de reméli, hogy a Fidesz vezetésének fele börtönben lesz.

Merkel pártja kiütötte a szélsőjobbot Szász-Anhaltban

Éles meccset vártak, de az eredmények szerint egyértelműen győztek a kereszténydemokraták az őszi Bundestag-választások előtti utolsó tartományi választáson.

Éles lehet a meccs vasárnap Merkel pártja és a német szélsőjobb között

Tartományi választásokat tartanak Szász-Anhaltban: ez az utolsó teszt az őszi Bundestag-választások előtt. Itt a szélsőjobboldali AfD számít a Merkel-féle CDU fő kihívójának. Ha a radikálisok nyernek, valószínűleg akkor se jutnának kormányra – a kereszténydemokraták esélyei viszont tovább romolhatnak az őszi voksolás előtt.

Publicus: A Fidesz gyengült, az egyesült ellenzék erősödött

A biztos szavazók körében a Fideszt utolérték az ellenzéki pártok, az összefogással meg is előzik. Karácsony Gergely a legesélyesebb az ellenzék kormányfőjelölti szerepére.

Tóth Csaba: Nagyon meglepődnék, ha a zuglói választók Hadházy mellett döntenének

Az MSZP helyi képviselője, sőt 2022-es jelöltje szerint ő maga Hadházy Ákossal, ahogy a Momentum elnökével még soha nem beszélt, minden egyéb hír vele kapcsolatban alaptalan vádaskodás. Kihívója szemére vetette ugyanakkor, hogy a párt-, avagy a közösségi érdekekkel szemben leplezte le Hadházy a trafikmutyit.

A német szociáldemokraták Olaf Scholzcal szállnak versenybe a kancellári székért

Az SPD jelöltje a világ legjobb jóléti államává változtatná Németországot.

A munkáspárti Sadiq Khan nyerte a londoni polgármester-választást, Skóciában a függetlenségpártiak győzedelmeskedtek

Londonban a vártnál szorosabb lett a választás, Skóciában a függetlenedés mellett kampányoló pártok a parlamenti helyek 56 százalékát szerezték meg.

Újabb lökést kaphatnak a skót függetlenségi törekvések

Az újabb függetlenségi népszavazást forszírozó Skót Nemzeti Párt győzelemre számíthat a skót választásokon, de nem mindegy, mekkorát nyer. Boris Johnson hallani sem akar referendumról, ezért az eredmény csak a szembenállás újabb nyitánya lehet. Közben pedig a függetlenségpártiakon belül sincs teljes egység.

Zuschlag arról beszél egy telefonbeszélgetésben, hogy Rogán ügyvédjén keresztül kapott instrukciókat a 2014-es választásoknál

És 2018-ban is éppen erre vártak barátjával, az egykori Új Magyarország Párt alapítójával, derült ki egy lehallgatási jegyzőkönyvből.

Visszavonul a politikától Spanyolország korábbi miniszterelnök-helyettese

A rendkívüli óvintézkedésekkel megtartott madridi választáson rekordrészvétel volt, Pablo Iglesias pártja pedig javított a korábbi eredményén.

Török Gábor szerint az ellenzéknek Karácsonyt és Jakabot kellene összegyúrnia

Nem tudná megtippelni a győztest, de a Fidesz esélyesebb – Török Gábor elemezte a 2022-es választás esélyeit. Az egyfejű sárkány hatékonyabb, mint a többfejű sárkány. Az ellenzék nem nyerhet, de a kormány azért veszíthet, a Fidesz pedig erősödhet ellenzékben, vagy nem.

Orbán Viktor barátja megbukott, egy műsorvezető-zenész pártja robbant be új bolgár erőként

A bulgáriai választásokon pártja végzett az élen, de Bojko Boriszov már bejelentette, ő biztosan nem lesz kormányfő. Szlávi Trifonov népszerű tévés műsorvezető és országosan ismert rockzenész pártja tűnik esélyesnek a kormányalakításra. Ám még minden bizonytalan, könnyen lehet, hogy új választást kell kiírni.

Republikon: A Jobbik beérte a DK-t és a Momentumot

Más pártok inkább gyengültek márciusban, így a Fidesz-KDNP is.

Putyin 2024-ben új fiúként indulhat az orosz elnöki posztért

Az orosz alsóház megszavazta az elnök újravalaszthatóságát.

Fejenként hatezer forinttal fizetett le hajléktalanokat, hogy átjelentkezzenek Várföldére szavazni

A 29 éves várföldei férfi ellen vádat emeltek a két évvel ezelőtti önkormányzati választással összefüggésben.

A járványt legyőzték, most a politikai válságtól szenvednek

Izraelben az intenzív oltási programnak köszönhetően karnyújtásnyira a nyájimmunitás. Benjámin Netanjahu a vírus elleni győzelemmel kampányol, ellenfelei a hatezer halottat hozzák fel. Kedden két éven belül már a negyedik – Netanjahuról szóló népszavazásnak megfelelő – választás jön. Lehet, hogy a befagyott rendszeren ez sem segít.

Nem tudták elsöpörni a botrányok a „holland fickót”: negyedjére is miniszterelnök lehet Mark Rutte

Sem a koronavírus-járvány, sem az erőszakos tüntetések, sem a gyermekgondozási csalások botránya nem döntötte meg a tíz éve regnáló kormányfőt. Rutte szuperbüszke és szuperboldog amiatt, hogy várhatóan tovább folytathatja Hollandia élén.

Történelmi vereséget szenvedett Angela Merkel pártja a német tartományi választásokon

Sem Baden-Württembergben, sem Rajna-vidék-Pfalzban nem ért el soha olyan rossz eredményt a CDU, mint vasárnap este. Az eredmény miatt tovább gyengülhet Armin Laschet pártelnök pozíciója is.

Korrupciós botrányok miatt aggódhat Merkel pártja a német tartományi választásokon

Maszkokkal seftelő és Azerbajdzsánért lobbizó CDU-s képviselők botrányaitól hangos a német sajtó a vasárnapi tartományi választások előtt. Ez nem jön jól a januárban megválasztott pártelnöknek, Armin Laschetnek. Sőt, a bajor miniszterelnökkel is meg kell küzdenie azért, hogy kiderüljön, ki lehet Merkel után a kancellárjelölt.