Tárgyalás

RSS

Nem tanúskodott a George Floyd megölésével vádolt volt rendőr a tárgyalásán

A védelem is végzett a tanúk beidézésével, hétfőn már a záróbeszédek jönnek a perben.

Hollywoodban sem írnak megrázóbb tárgyalótermi drámát

Az esküdtek tudatalattijára ható trükkök, cseles keresztkérdések, kidolgozott stratégiák és mindkét oldalon tucatnyi profiból álló jogászcsapat. Ez a George Floyd megölésével vádolt rendőr, Derek Chauvin immár harmadik hete tartó hi-tech tárgyalása, amelyre a fél világ figyel.

Rendőrt hívtam a rendőrökre, mert egy gyilkosságot láttam

Napok óta tart a bírósági per a tavaly májusban meghalt George Floyd ügyében, akinek egy rendőr közel kilenc percig térdelt a nyakán. A férfi könyörgött, hogy hagyja abba, mert nem kap levegőt, a tanúk szerint viszont ők is hiába kérlelték a rendőröket, nem voltak hajlandók segíteni Floydon.

Mondtam nekik, hogy újra kell őt éleszteni, de ez sem történt meg

Folytatódott a George Floydot megölő rendőr tárgyalása, egy helyszínen lévő szolgálaton kívüli tűzoltó vallott arról, hogy a rendőrök nem engedték őt segíteni.

Elkezdődött a George Floydot megölő rendőr tárgyalása, a család 8 perc 46 másodpercig térdelt a bíróságnál

Derek Chauvin és ügyvédei azt próbálják majd bebizonyítani, hogy Floyd nem abba halt bele, hogy a rendőr a nyakán térdelt.

Putyin online akar tárgyalni Joe Bidennel, miután az amerikai elnök gyilkosnak nevezte

Az orosz elnök állítása szerint fontos neki az országa és az USA közötti kapcsolat ápolása.

Biden hivatalba lépése után először Alaszkában tárgyalhat a kínai és amerikai külügyminiszter

A Fehér Ház megerősítette, hogy szerepel a tervek között a két ország külügyi vezetőinek találkozója.

Elmaradt a csengeri örökösnő kedd reggeli tárgyalása

P. Mária kihallgatását az ügyben érintett Kósa Lajos Fidesz-alelnök miatt előzte meg nagy várakozás.

Fekete-Győr András Navalnijéhoz hasonlította saját bírósági ügyét az első tárgyalás után

Azért emeltek vádat ellene, mert 2018-ban füstgránátot dobott a rendőrökre a túlóratörvény elleni tüntetésen.

Szakértők: Ha az előírt létszámmal fut ki a Hableány, hamarabb érzékelhették volna a Viking Sigyn közeledését

A városnéző hajón kettő helyett csak egy matróz dolgozott a baleset estéjén. A csütörtöki tárgyaláson kiderült, hogy az igazságügyi szakértők miért nem vizsgálták a Viking Sigyn kapitányának holtterét, és miért nem modellezték le a balesetet, de válaszoltak arra is, hogyan süllyedhetett el egy 30 méteres hajó hét másodperc alatt.

Az ítéletet már tudjuk, de ennél többről szól a Trump elleni második impeachment

Újra dönt az amerikai szenátus Donald Trump felelősségre vonásáról. A felmentés szinte biztos, de a dolog politikai vonzatai távolabbra mutatnak. A demokraták erkölcsi és politikai tőkét próbálnak kovácsolni a folyamatból, miközben a trumpizmus tovább él, és a szélsőjobb megtalálta az új, összeesküvéselmélet-hívő sztárjait.

FBI-ügynökök segítségével döntötték meg a VV Fanni meggyilkolásával vádolt férfi alibijét

Eddig csak két olyan nyomozás volt Magyarországon, amikor FBI-ügynököket hívtak segítségül. A két speciálisan kiképzett amerikai ügynök visszamenőleg elemezte a Való Világ 7. szériájából megismert Novozánszki Fanni megölésével vádolt férfi mobiljának cellainformációit és informatikai adatait, így pontosították a magyar szakértő megállapításait. A Fővárosi Törvényszéken hétfőn folytatólagos tárgyalást tartottak a 24 éves nő gyilkossági ügyében. A nyomozást vezető rendőr és VV Fanni egyik utolsó kuncsaftja is vallomást tett.

Három és fél év börtönt kapott Navalnij

Újságírókat és több mint 230 tüntetőt állítottak elő a példátlanul nagy erőkkel őrzött bírósági épület előtt, ahol arról döntöttek, letöltendőre cserélik Alekszej Navalnij felfüggesztett büntetését. Navalnij olyan beszédet mondott a bíróságon, amilyen még nem érte Putyint.

Megint letartóztatják M. Richárdot

Erről döntött a Fővárosi Törvényszék hétfőn. M. Richárd barátnője covidos lett, ezért ő nem jelent meg az ülésen. Az ügyészség azután indítványozta a 43 éves férfi letartóztatását, hogy M. Richárd szilveszterkor a belvárosi éttermében bulit tartott, ahol – a gyanú szerint – nemcsak terítette, hanem használta is a kábítószert. A bíróság eggyel szorosabb felügyelet alá helyezte a férfit.

Zárt tárgyalást rendeltek el Demeter Márta ügyében

Az LMP-s politikus két éve arra kérdezett rá, hogy Orbán Viktor lányát miért egy katonai géppel hozták haza Ciprusról. A védett adatok védelmére hivatkozva a bíróság kizárta a nyilvánosságot a tárgyalásról.

Megint elnapolták Benjámin Netanjahu tárgyalását

Az izraeli kormányfőnek csalás, közhivatallal való visszaélés és korrupció megalapozott gyanúja miatt kellett volna bíróság elé állnia január 13-án, de a járvány közbeszólt.

Boris Johnson Brüsszelbe repül a megrekedt brexittárgyalások miatt

Személyesen találkozik Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével.

Morawiecki újabb uniós csúcsot akar, Orbán Varsóba repült

Miközben a lengyel és a magyar kormány tovább húzná az EU-költségvetésről szóló tárgyalásokat, az EU valamennyi intézménye végleges választ vár a lengyel és a magyar kormánytól: velük, vagy nélkülük tervezzék az uniós helyreállítási alapot.

A nézeteltérések ellenére tovább folytatódnak a brexittárgyalások

Von der Leyen és Boris Johnson személyesen döntött a további tárgyalásokról.

Orbán Viktor a Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt a Karmelitában

Ott Volt Szijjártó Péter és Süli János is, a Paks II-ről volt szó. Az építkezés első földmunkái 2021 első felében kezdődhetnek.

Életfogytiglanra ítélte a magyar bíróság az ISIS-tag Hasszán F.-et

A bíróság szerint a Ferihegyen elfogott 28 éves szír állampolgár az Iszlám Állam terrorszervezet egyik parancsnokaként emberiesség elleni bűncselekményekben vett részt. A férfi végig tagadta bűnösségét.

Úttörőként járt Thürmer Gyula Lukasenkónál

Nem látja jelét a tiltakozásoknak a Munkáspárt elnöke, akit személyesen fogadott a belarusz elnök.

Csütörtökön az EU-költségvetésről tárgyal Orbán Viktor és a lengyel miniszterelnök

Koordinálni szeretnék az EU-költségvetésről szóló tárgyalási pozíciókat.

Nem tudom elképzelni, hogy embert ölt, mondta a soroksári futónőgyilkosság vádlottjának anyja

Már gyerekkorában is sok gond volt vele, ki-be járt a börtönbe, nevelőintézetben is volt, mondta a 2013-as gyilkosság vádlottjának anyja.

Európai Néppárt: Meg fogjuk győzni a magyar kormányt

Az Európai Néppárt (EPP) nem mond le a jogállamisági mechanizmusról, nem nyithatóak újra az erről szóló tárgyalások, a Fidesz tagságának kérdése pedig napirenden van az uniós pártcsaládon belül. Interjú az EPP európai parlamenti képviselőcsoportjának kommunikációs igazgatójával a költségvetési vétó és az uniós jogállamisági vita legújabb fejleményeiről.

Aki meggyilkolta, nemcsak a lányomat ölte meg, hanem a férjemet és engem is

A meggyilkolt soroksári futónő szülei korábban kérték lányukat, hogy ne fusson a sötétben. Egy tanú szerint a férj mindvégig biztos volt abban, hogy feleségét megölték.

Győri késelő diák: Azt szerettem volna, hogy rájöjjön, a tanítási módszerei nem a legjobbak

Ezt vallotta az a 17 éves fiú, aki tavaly decemberben a tanítási órán szurkálta össze osztályfőnökét. A kamasz két héttel a támadás előtt szólt a szüleinek, hogy már nem tud aludni, mert úgy érzi, képtelen rendesen felkészülni az órákra, ezért szeretne pszichológushoz járni.

Már tárgyalják annak a férfinek az ügyét, aki egy kocsma székéhez kötözve halt meg Nagylókon

Az egyik vádlott védője szerint a férfi valójában alkoholmérgezésben halt meg.

Darnózseli hentes: Nem követtem el bűncselekményt

A Kúria megint elnapolta az ítélethirdetést, mert a védő állítólag nem jutott be a vádlotthoz a börtönbe. N. János a vád szerint feldarabolta és elégette felesége holttestét, a maradványokat pedig szétszórta. Az ügy hat éve húzódik, korábban már kétszer felmentették.