Péntek

RSS

Orbán Viktor: Egy héttel meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet

Az idén lehet nagy karácsony, de csak ha még többen harmadszor is beoltatják magukat – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Orbán Viktor szerint a magyar egészségügy kapacitása nagyobb, mint Nyugat-Európában. A kormányfő arról is beszélt, hogy a „migránstámadás” három felől érkezik.

Orbán: Brüsszel miatt magasak az energiaárak, az LMBTQ-lobbi miatt nem jött meg a pénz az EU-tól

A kormányfő a Kossuth rádióban a Gyurcsány–Bajnai-kormány miatti nehézségek ellenére adható béremelésről, sikeres gazdaságról szólt, amelynek erősítését az EU a meleglobbi miatt lassítja. A járvány sem múlt el, ő nem félős, de szerinte a harmadik oltásra is szükség van.

Kirándulós időt ígér a hétvége

Borúsan indul a péntek, helyenként viharos széllel, de délutánra kiderül, és szombaton is marad a jó idő. Van egy túraajánlatunk is.

Orbán egyre gyakrabban okolja a népességcsökkenésért az állami nyugdíj- és egészségügyi rendszert

Orbán szerint gazdasági előnnyé kell tenni a gyerekvállalást, és másodszor beszélt úgy az állami nyugdíjrendszerről és egészségügyről, mintha az a gyerekvállalás ellen hatna.

Kora őszi, borongós napok jönnek

Augusztus végén tényleg jön az ősz.

Orbán harmadik oltással indította, iskolában grasszáló, a gyerekre veszélyt jelentő szivárványos aktivistával zárta pénteki interjúját

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. Augusztus 1-jétől mindenkinek lehetősége lesz harmadik oltásra. De a pénteki interjúban a főszerep a veszélyes szivárványosoknak és a gyerekeket a szülőktől elvenni akaró Brüsszelnek jutott.

Orbán Viktor: A szülő addig engedhet szivárványos aktivistát a gyereke közelébe, amíg nem okoz egészen nagy kárt

Augusztus 1-jétől vezetik be a harmadik oltás lehetőségén Magyarországon – közölte a kormányfő, aki végül elsősorban az EU által vitatott, a meleg közösségeket érintő törvényről beszélt.

Zivatarzóna vonul át az országon pénteken

Napsütéssel indul, de sokfelé esővel ér véget a nap.

Orbán nem érti, miért aggályos a melegeket is érintő törvény

Potenciális súlyos beteg a hárommillió oltatlan, a költségvetési hiány a gazdaság megerősítésére kell, a migráció veszélyes – derült ki Orbán rendszeres pénteki interjújából.

Orbán: A hárommillió oltatlan potenciálisan beteg

A megszokott interjú formátumban mondja el a kormányfő, hogy ha jól is áll az ország az átoltással, még mindig veszélyt jelent a járvány az oltatlanokra.

Berobbant a nyár, itt az első hőhullám

Napokon át 35 fok közeli csúcsok várhatók.

Orbán Viktor: Elmegy a járvány kérdése, visszajön a migráció kérdése

A kormányfő szerint „két évig semmilyen migrációt ne engedjünk”. A járványok és népvándorlások korát éljük, mondta Orbán Viktor a péntek reggeli rádiónyilatkozatában.

Este tíztől hatástalanítják a józsefvárosi világháborús bombát

A rendőrség fél nyolctól két társasházat is teljesen kiürít az Asztalos Sándor úton, illetve lezárják a Kerepesi út egy részét. ​

Müller Cecília: A beoltottaknak is be kell tartaniuk a járványügyi előírásokat

Eddig 138 ezren kaptak már oltást, ötezren már a másodikat is, de ez a szám még alacsony. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az is kiderül, hogy az országos tisztifőorvosnak nincsen dublőre.

Hatodik napja csökken a napi halálos áldozatok száma Magyarországon

104-en haltak meg a járvánnyal összefüggésben, csaknem ezerrel csökkent az aktív fertőzöttek száma is.