El a kezekkel a sajtótól! Támogatás!

Péksütemény

A skandináv képviselőfánk, amit úgy kell enni, mintha nem lenne holnap
A semla egy krémmel-habbal töltött briós, amit kifejezetten ezekben a napokban, a böjtidőszak előtt kell enni utolsó dorbézolásképp. Miért nincs köze a képviselőfánkhoz és hogyan készíthetjük el...
A pizzás csiga nem ciki, csak át kell nevezni
A pizzás csiga valójában távoli rokonságban sincs az étellel, amire a neve utal, ettől még egy szuper péksütemény, ami kelt tésztából, paradicsommal és sajttal készül.
A versenyhivatal a cukorbetegek védelmével indokolja a Lidl megbírságolását
Az áruházláncnak 186 milliót kell fizetnie, mert az előírtnál kevesebb teljes kiőrlésű liszt volt a péksüteményeikben.
Péksütemények miatt kapott 186 milliós bírságot a Lidl a GVH-tól
A teljes kiőrlésűként forgalmazott termékek nem feleltek meg a teljes kiőrlésűség definíciójának. Az üzletlánc nem ért egyet a hivatal határozatával.
Hogyan lett a pékségőrültek zarándokhelye Koppenhága?
A kovászos kenyér- és magas minőségű pékáruőrület Amerikán át, Koppenhágán keresztül érkezett hozzánk. A Tartine-tól a Hart Bagerin át, kenyerek és krémes briósok, amikért érdemes repülőre ülni.
Miért kerül többe egy pisztáciás croissant Budapesten, mint Párizsban?
Drágább a legjobb budapesti pékségekben egy péksütemény, mint Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban sok helyen, pedig ott nyilván drágább a munkaerő. Pékekkel beszéltük át, mi...
Miért kerül 2000 forintba egy töltött croissant?
Pékek és pékségek beszámolói alapján járjuk körbe, milyen körülmények és tényezők építik fel egy prémium minőségű croissant árát.
Croissant: 2100 forint, nyereség: 500 forint – így keresik agyon magukat a budapesti luxuspékségek
Valóságos pékségforradalom tört ki az elmúlt években Budapesten, ahol egymás után nyitnak az elképesztően finom termékeket kínáló, de cserébe elég drága pékségek. Megnéztük, melyik mekkora...
Pacsni: a szeretni valóan amorf, leveles-ropogós péksüti, ami már nincs
A budapesti lakosság két részre oszlik: az egyik fele imádja a pacsnit, a másik felének fogalma sincs róla, mi az. Pedig évszázadokig fontos sütemény volt. Mivel nem kapható, megmutatjuk, hogyan...
A magyar kenyér már drágább az uniós átlagnál, és még tovább is drágulhat
Nagy István agrárminiszter szerint azért ilyen mértékű a drágulás, mert korábban nálunk volt a legolcsóbb a kenyér.