Motor

RSS

Jó hír az elektromos motorosoknak, mától kérhetnek zöld rendszámot

Több adó alól is lehet így mentesülni, ráadásul kevésbé szennyezi a környezetet. Három-négyszáz elektromos motorkerékpár közlekedik ma Magyarországon.

A rendőrség épülete elől próbált elkötni egy motort, de alig sikerült eljutnia az úttestig

A részeg fiatal többször felborult a néhány méteres távon, a VII. kerületi rendőrök elfogták.

Így fojtják meg a benzines- és dízelautókat

A legújabb környezetvédelmi norma megpecsételheti a benzines és dízelautók sorsát, az európai autóipar az Euro 7 részleteit találgatja, de több márka már bejelentette, hogy hamarosan beszünteti a belső égésű motorok fejlesztését és gyártását. Milyen autót vesznek most a legtöbben? Hogyan változik a városi közlekedés? Mi lesz a régi autókkal és mi lassítja a villanyautózás terjedését?

Mint a Ben Hur, csak hatalmas Harley-kkal

Az 1920-30-as években furcsa módon próbálták feltámasztani a római kocsiversenyeket az ausztrálok.

Jön a motoros szezon, kinek mit kellene tennie, hogy ne legyen annyi baleset?

Nem mindig a motorosok a felelősek, viszont jobbára ők húzzák a rövidebbet. Megnéztük a statisztikákat, és összeszedtük a tanácsokat az autós-motoros metakommunikációtól a preventív vezetéstechnikáig.

Be akarták bizonyítani, hogy nők is lehetnek katonai motoros futárok, és átszelték egész Amerikát

A Van Buren-testvérek majdnem 9000 kilométert motoroztak 1916-ban a nők jogaiért, de a katonaság így sem kért belőlük. Azzal is megvádolták őket, hogy csak a háziasszonyi feladataik elől menekültek el egy vakációra, később azonban mégis legendaként vonultak be a motoros hírességek csarnokába.

Ha baj van, ők kétszázzal szállítják a vért

Az önkéntes Vérlovagok egy ötfős motoros csapat, akik heti öt napon át, 24 órán át készenlétben állnak, vért visznek oda, ahol kell. Hatalmas nyomás alatt dolgoznak és minél kevesebben mennek el vért adni, annál nagyobb szükség van rájuk.

Egy nap alatt három motoros halt meg

Dusnokon autóval ütközött két motoros, Pilisszentkeresztnél szalagkorlátnak ütközött egy harmadik.

Máris fortyog az F1 legújabb krízise

A Honda 2021-es távozása ismét rámutatott: hiába használja a világ leghatékonyabb belsőégésű motorjait a Forma–1, a modell mégsem fenntartható. A sportág jövője is múlik azon, mit találnak ki a 2026-os új motorszabályokra, de radikális váltásra ne számítsunk.