Lófingató kirándulás a Gerecse legszebb részein át

Mézillatú erdei virágok kontra meredek sziklabércek, bajorgaluska versus majsai lófingató pálinka, tavak és betonalagutak: elindultunk az ország egyik legérdekesebb túraútján.

Mit jelképez a börzsönyi halálfejes kereszt?

Kisirtáspusztán a Szépasszony-kútnál egy díszes kereszt meredezik az erdőben, amit mintha egyenesen Mexikóból, a Día de los Muertosról importáltak volna.

Bemásztunk Észak-Afrika legvadabb kanyonjaiba

A szurdok falai irdatlan mángorlót idéznek. Láttunk egy furán gőzölgő, lerobbant operaháznak tűnő épületet, amihez a magyaroknak is közük van, és itt forgatták a Csillagok háborúja vagy az Indiana...

A nagy Balaton-felvidéki hullámvasutazás, amin feltárul a tó ezer arca

Nyáron strandolni kell a Balatonon, ősszel és tavasszal pedig túrázni fölötte, és a látványában fürödni. Ehhez legjobb a Balaton-felvidéki Kéktúra.

Nógrádban van a kilátóterasz, ahonnan legjobban látni a Tátrát

Kalandos túra a Karancsra, ahonnan visszafelé „a rövidebb út az erdőn át” egy sötét, jeges, tüskés rémálomba vezetett.

Pucérkodás a téli divat Csehország legmagasabb hegyén

Miközben épp megfagyni készülünk a jeges szélben az 1603 méteres Sněžka tetején, megjelenik egy csapat félmeztelen, rövidgatyás túrázó. És jól érzik magukat.

Áll, mint Herkules bunkója: téli kirándulás Krakkó közelében

Mágikus sziklaformák, barlangok, várkastélyok, vastag hólepel: mindez Krakkó mellett egy szurdokvölgyben. Túraleírás megspékelve egy kis étel- és italkóstolóval a világ egyik legszebb karácsonyi...

Az ország egyetlen Kőkonyhája, ahol nagyszerű túrautat főztünk ki

Bazaltorgona? Van! Kilátó? Persze! Várrom? Simán! Zöld fennsík? Hogyne! Borpincék? Az van csak igazán! Körbetúráztuk a mindent is kínáló Somló-hegyet.

A Börzsöny legderűsebb gerince, ahol mindig hűvös-szellős az idő

A Kéktúra-szakasz, ahol több a turistaház, mint a település, és egy 15 millió éves kráterperem közelében megtaláljuk Dr. Bubó fáját.

Kéktúra az ország egyik legnagyobb függőhídján át a Nyugat-Cserhátban

Rákóczi törökmogyorója, Werbőczy gúlája, kísérteties vadászház az erdő közepén: Becskétől Nógrádig túrázunk végig az olvasóval a kéktúrázás napján.

Kövess minket Facebookon is!