Kormányinfó

RSS

Az állam nem támogatja tovább közpénzből az Antall József Tudásközpontot

Gulyás Gergely szerint az intézmény gazdálkodása olyan nem indokolható kifizetéseket is tartalmazott, amelyek „a jó erkölccsel nehezen összeegyeztethetőek”.

Gulyás elárulta, miért nem engedik be a Magyar Hangot a kormányinfóra

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ha minden szerkesztőséget beengednének, 2,5 óránál is hosszabb lenne a sajtótájékoztató.

Gulyás Gergely szerint bordélyházba nem, de Pride-ra elviheti a szülő a gyereket

Pedagógusok béremeléséről, szülőknek járó adó-visszatérítésről és Gazprom-szerződésről is szó volt a kormányinfón. Azt továbbra sem árulják el, hogy a kórházban ápolt koronavírusos betegek hány százaléka van beoltva.

Szivárványcsaládokért Alapítvány: Az azonosneműek házassága senkitől nem vesz el semmit, de gyerekek élete múlik rajta

Azzal érvelnek, hogy több országban is csökkent az öngyilkosságok száma, miután a meleg párok is összeházasodhattak.

Az iskolák most még nem állhatnak át digitális oktatásra

Általános tilalom van, mert a kormány azt akarja, hogy az iskolák működjenek.

Gulyás Gergely: A marihuánát lehet legalizálni, a melegházasságot nem

Melegházasságról, járványhelyzetről, az Európai Unió esetleges választásba történő beavatkozásáról és még sok egyéb kérdésről is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt a férje 35 éves kaszinókoncessziójáról is megkérdeztük, ám szerinte „a jobboldali kormányzásban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormányzat közelébe”.

Az afganisztáni akcióról és a negyedik hullámról szólt a rendhagyó kormányinfó

Szokatlan időpontra hirdették meg a kormányinfót, amelyen a honvédség parancsnoka is részt vett. Az afgán helyzetről megtudtuk, hogy a honvédség 78 embert menekített ki Kabulból. A járványhelyzetről pedig azt mondta Gulyás Gergely a negyedik hullám Magyarországra is meg fog érkezni. Szó volt még a huxitról és Orbán Balázs új posztjáról.

Vett a magyar kormány Pegasust? És ott lesz a Fidesz a Pride-on?

Gulyás Gergelyt a csütörtöki kormányinfón a lehallgatási botrányról, LMBTQI-ügyekről és a kormány gyereknépszavazásáról kérdezték az újságírók. De lesz vidám pillanat is!

Kormányinfó: Pegasus-ügy nincs, csak hisztériakeltés, a kormány nem várt ekkora támadást a melegellenessé eltérített pedofiltörvény miatt

Gulyás Gergelyt a kormányinfón a szexuális orientációjának kialakulásáról, a fideszesek Pride-on való részvételéről, a nemváltoztató műtétekről és természetesen a Pegasus-botrányról is kérdezték.

A Pride-on lesz fideszes képviselő? – a Telex kérdései a kormányinfón Gulyás Gergelyhez

A kormányszóvivő nem tartja valószínűnek, hogy az érintetti kör fedné egymást. És az iskolában hallottak vajon hatottak-e a politikus nemi orientációjának kialakítására?

Gulyás szerint a Pegasus-botrány egy „hisztéria és álbotrány”, nemzetközi segítséggel

Nem is került szóba a kormányülésen. Kormánytag nem lesz ott a Pride-on. Nem tudnak magyar példát a nemváltoztatás iskolai népszerűsítésére, de meg kell előzni. Év végén, jövő év elején megtarthatják a népszavazást a gyerekekről. A helyreállítási tervről a kormány már megállapodott, de Brüsszel újranyitotta ezt a vitát. Eddig 23 embernél a deltát, egynél pedig a gamma variánst mutatták ki itthon, mondta a miniszter. Percről percre közvetítettük a kormányinfót.

Gulyás szerint bármikor lehet negyedik hullám a delta variáns miatt, de teljes lezárás már nem lesz

A miniszter a kormányinfón arról beszélt, a korlátozások inkább már csak az oltatlanokra fognak vonatkozni. A nagy bejelentésekkel pedig Orbán jön holnap.

Októbertől csak engedéllyel lehet bizonyos építőanyagokat kivinni vagy eladni külföldre

Döntöttek az építőanyagok ügyében. Napok óta azok haltak meg Covid miatt, akik nem voltak beoltva. Gulyás a kormányinfón azt is elmondta, hogy egyértelmű, mit jelent a szexuális propaganda, de nem fogja definiálni.

Három-öt napon belül szűnhet meg a kötelező maszkhasználat

Kormányinfó: a nemzeti konzultációban téma lesz a melegellenessé lett pedofiltörvény, ahogy a hitelmoratórium kérdése is, a kormány lépéseket tervez az elszállt építőanyagárak miatt, és lesz tűzijáték augusztus 20-án.

5,5 millió beoltott után nem lesz kötelező a maszk – élőben közvetítettük a kormányinfót

A csütörtöki kormányinfón a Telex is ott van a helyszínen.

Orbán: Nekünk azért jobb véleményünk van magunkról

A miniszterelnök nem fél a Fudantól, mert itt nem lesz külföldi befolyás, amíg nemzeti kormány van. Eközben ott áll szügyig, vérben a parlamentben, és a focival kapcsolatban „ezzel a térdelősdivel” a legkevésbé sem szimpatizál. Nézze meg tíz percben a mai kormányinfót!

Nem engedték be a Kormányinfóra a Direkt36-ot

Több újság munkatársai is hiába regisztráltak. Orbán elmenőben annyit mondott nekik az utcán: nem ő szervezi a sajtótájékoztatókat.

Orbán Viktor a kormányinfón: Engedélyezik a 12-16 évesek oltását

A foci-Eb végéig még biztosan marad a veszélyhelyzet. Orbán nem ért egyet a focimeccseken való letérdeléssel, az ír meccsen történteket provokációnak tartja. Azzal kapcsolatban, hogy Mészáros Lőrinc lett az első a leggazdagabbak listáján, Orbán azt felelte, a listán lévők 80 százaléka baloldali. Nemzeti konzultáció lesz a gazdaság újraindításáról. Stratégiai fontosságú Ferihegy magyar tulajdonba vétele. A Telex is ott volt az első személyesen tartott kormányinfón.

A magyar digitális védettségi igazolvány alkalmas lesz az uniós zöldkártya kiváltására

Mert tartalmazni fogja az oltás típusát és mindkét oltás dátumát, így megfelel majd az uniós szabályozásoknak. Idén többletszabadságot adnának az egészségügyi dolgozóknak. Visszaéléseket láttak, azért kerülnek állami kézbe a meddőségi beavatkozások. Nincs eljárás a Thaiföldről hazarendelt nagykövet ellen. Orbán ősszel mehet Kínába, mondta Gulyás Gergely. Percről percre követtük a csütörtöki kormányinfót.

Orbán Viktor viccelődve és önironikusan reagált Karácsony „alacsony és kövér” mondatára

A Kormányinfón kérdezték Gulyás Gergelyt, hogy mit szólt a kormányfő, ő pedig elmondta.

Gulyás: Keddtől megszűnik az ingyenes parkolás, a hitelmoratóriumot meghosszabbítják augusztus végéig

Új enyhítések jönnek, Orbán Viktor pénteken jelenti be ezeket. Nem veszünk részt a következő uniós vakcinabeszerzésben, mert van még 10 millió nyugati vakcina az országban, ha szükség van harmadik oltásra, az is biztosított. Azok is megkaphatják az oltást, akik kevesebb, mint három hónapja fertőződtek meg. Percről percre követtük a csütörtöki kormányinfót.

Egy csodálatos kérdésmassza Csurka István egykori lapjától a kormányinfón

Kifogástalan egy perc Szentkirályi Alexandrával és Gulyás Gergellyel.

Gulyás: Május 28-tól lehet lagzit tartani, pünkösd után érjük el az ötmillió oltást

Jön a védettségi app. Június elejétől lehetnek iskolai táborok. Június közepére mindenki megkaphatja az oltást, azok is, akik válogatnak. A magyarok legnépszerűbb nyaralási célországaival lesz kétoldalú megállapodás a védettségi igazolványok elfogadásáról. Minden magyar, aki külföldön kapott oltást, kaphat védettségi igazolványt. Percről percre követtük a csütörtöki kormányinfót.

Szentkirályi Alexandra: Az endometriózis fontos téma

Ők támogatnak is mindenkit. De Korózs Lajos neve is előkerült a témában.

A védettséggel nem rendelkezőknek augusztusig biztosan fennmaradnak a járványügyi korlátozások

A kormány előtt van egy előterjesztés, amely szerint a védettségi igazolvány érvényességét veszti annál, aki nem adatja be a második oltást. Májusban dönt a kormány a nyári táborokról, és 5 millió beoltott lehet ebben a hónapban. Kövesse velünk a csütörtöki kormányinfót élőben.

Gulyás Gergely szerint ők nem állítottak fel sorrendet a vakcinák közt, de a Szputnyik a legjobb

A csütörtöki kormányinfón azt mondta a miniszter, hogy ők nem akarnak sorrendet felállítani a vakcinák közt. Ehhez képest megnéztük, mit mondott egy és két hete a kormányinfón. Készüljön fel: mást.

Gulyás szerint június elejére visszatérhetünk a normális élethez

Pénteken elérhetjük a négymillió beoltottat, ötmillió beoltottnál lehet majd lakodalmakat tartani. A védettségi igazolványok miatt módosítják a Btk.-t. Magyarország kétoldalú szerződéseket fog kötni a védettségi igazolványok elfogadásáról. Kormányinfó.