Minden, amit a nyolc szektorra kivetett különadóról eddig tudni lehet

Bankoknak, biztosítóknak, áruházláncoknak és légitársaságoknak is fizetniük kell a különadókat, és újra lesz reklámadó is. Az új gazdaságfejlesztési miniszter szerint csak a profit extra részét vonják el.

A kormány 800 milliárdot vár a különadókból, a bankoktól és az energiacégektől veszik el a legtöbbet

Visszahozzák a reklámadót, emelik a jövedéki adót, a különadó teljes idei összegét beszedik. Elhalasztanak 800 milliárd forintnyi állami beruházást, és a kormány hozzányúlna a katázás szabályaihoz is. 2023-ra 4,1%-os GDP-növekedést és 5,2%-os inflációt várnak.

Gulyás: Ha találunk itt egy olajmezőt, az gyorsan megoldja az orosz függőségi helyzetet

A kormány nem hiszi, hogy a Gazprom leállítaná a gázt, mert mi fizetünk. Az év eleji 5 százalékos mellett további 3,9 százalékos nyugdíjemelés lesz július elejétől. A kormány részéről semmi akadálya a helyreállítási megállapodás aláírásának. Nem számítanak tömeges felmondásokra az egészségügyben. Orbán nem tervez Kijevbe utazni. A benzinárstopnak több az előnye, mint a hátránya. Percről percre követtük a limitált idejű kormányinfót.

Kormányinfó: az alaptörvény módosításával kiterjesztik a veszélyhelyzeti kormányzást, döntenek az élelmiszerárstopról

Reális forgatókönyv, hogy a háború hónapokig, de akár évekig eltarthat. A kancelláriaminiszter szerint a baloldal nem demokratákból áll, az ukrán elnök sokat tett azért, hogy megnehezítse a velük való szolidaritást. A kormányszóvivő szerint nem összeférhetetlen, hogy férjének cégétől veszünk repülőket. Kormányinfó a szerdai kormányülés után.

Gulyás nem tud arról, hogy a háború kitörése óta Orbán Viktor beszélt volna Putyinnal, szerinte a kormány nem folytat Nyugatra és Keletre kilengő hintapolitikát

A háború miatt nem halasztják el az országgyűlési választást. A miniszter elismételte, hogy nem küldenek katonákat Ukrajnába, és sajnálja, hogy az ellenzék össze-vissza beszél a háborúról a választási kampányban. Paks 2-t nem drágítja és nem késlelteti, hogy az oroszokat leválasztják a SWIFT-ről. Legalább három hónapra elegendő gáz van most az országban és fontos, hogy ne legyenek olyan szankciók, amik rosszabbak a magyaroknak, mint az oroszoknak.

Varga Judit végre megjelent a nyilvánosság előtt, és már majdnem lehetett is kérdezni tőle!

Meglepetésszerűen bejelentették, hogy a kormányinfón ott lesz Varga Judit igazságügy-miniszter is. De vajon hogyan teljesített a nyolcfős kommunikációs stábbal dolgozó igazságügy-miniszter?

Varga Judit jött, három percig szuggerált egy pontot, majd angolosan távozott a kormányinfóról

Nem engedte, hogy holmi újságírói kérdések megzavarják.

Tóni, Ádám, Barbara – kik ők Gulyás Gergely szerint?

A szokásosnál korábban kezdődött és rövidebb volt a kormányinfó csütörtök reggel, de azért Orbán Viktor disznóvágáskampányáról és a miniszterelnök-jelölti vitáról is megkérdeztük Gulyás Gergely minisztert. Na meg a Schadl–Völner-ügy furcsaságairól.

Gulyás Gergely a kormányinfón: Honnan tudjam?

A kormány azt tervezi, hogy ötvenezer adagot szerez be a Pfizer koronavírus elleni gyógyszeréből, a Paxlovidból. Mégsem veszítik érvényüket február 15-én a kétoltásos személyek védettségi igazolványai. A Völner-Schadl-ügy, Orbán békemissziós Putyin-látogatása, az országgyűlési választások és a politikusok nem létező diplomái is szóba kerültek a csütörtöki kormányinfón.

Pro-government media outlets receive preference at government briefings

Regardless of viewership, popularity, or readership, the government gives preference to pro-government journalists and their media outlets during its regular press conferences, critical media outlets, such as Telex, are left standing at the back of the line. We carefully looked through all the government briefings in 2021.

Minden, amit az élelmiszerárak befagyasztásáról tudni lehet

Az erre vonatkozó rendelet még nem jelent meg, de Gulyás Gergely elárult néhány részletet a kormányinfón.

Március 10-én lesz az államfőválasztás

Ezt Gulyás Gergely a kormányinfón árulta el a Telex kérdésére.

Gulyás: Február 15-től az minősül oltottnak, aki három oltást kapott

Március 10-én választja meg az Országgyűlés Áder János utódjét. Orvosi konzultáció után hamarosan lehetővé válik a negyedik oltás felvétele. Az eddig ismertetett hat terméken felül a csirkefarhát árát is maximálják, nem lesz egységár, a boltoknak kell visszaállítaniuk a saját október 15-i árakat. A kormány nem vizsgálja a romaügyi kormánybiztosról kiszivárgott állítólagos hangfelvételeket. Az év első kormányinfója percről percre.

A kormányinfón az M1, az Origo és a Magyar Nemzet a kedvenc

Nézettségtől, népszerűségtől, olvasottságtól függetlenül a kormány előnyben részesíti a rendszeres kormányzati sajtótájékoztatókon a kormányközeli újságírókat és médiájukat, a kritikus médiumok, például a Telex, hátul kullognak a sorban. Alaposan végignéztük az összes 2021-es kormányinfót.

Bosznia idegengyűlölőnek, rasszistának, szégyenteljesnek és durvának nevezte, ahogy Orbán és Kovács Zoltán az ott élő muszlimokról beszélt

A magyar kormány szerint ugyanis kihívás, hogy lehet az EU-ba integrálni egy országot kétmillió muszlimmal.

Ezek voltak Orbán évzáró sajtótájékoztatójának legfontosabb pillanatai

Novák Katalin, Völner Pál, járvány és az európai politika. Videós összefoglaló 5 percben a miniszterelnök maratoni kormányinfójáról.

Az ellenzék Novák Katalin jelöléséről: Az államfői hivatás megalázása, alkalmatlanabb Ádernél

Márki-Zay Péter szerint Novák még annyira sem tud ellentartani Orbánnak, mint a leköszönt elnök. Gyurcsány Ferenc Göncz Árpád fotójával reagált a Fidesz alelnökének jelölésére.

Novák Katalin államfőjelöltsége volt Orbán kormányinfójának szenzációja

Az országgyűlési választásokra és az ellenfeleire vonatkozó kérdéseket elhárította, Völner Pál ügyéről az ügyészségi közleményből értesült, a Pegasus-ügyet a kampány részének tartja, és reméli, hogy elég lesz három oltás, különben lassan olyanok lesznek az emberek, mint az ementáli sajt. Összefoglalónk.

Orbán: Jön Gyuri bácsi, és hozza az összes haverját

A miniszterelnök a kormányinfón elmondta, tiszteli Karácsonyt, hogy kiabálni mert Pintér Sándorral, és nem akar a sok vakcina miatt úgy kinézni, mint egy ementáli sajt. Orbán a sietséggel magyarázta a használhatatlan lélegeztetőgépeket, elmondta, és nem tartja felelősnek Varga Juditot a Völner-ügyért. Kövesse velünk élőben!

Orbán Viktor tartja az idei év utolsó kormányinfóját

Váratlan hírt közölt a kormány.

Gulyás: Az Egyesült Államoknak nagyobb problémái vannak a demokráciával, mint Magyarországnak

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt. Egy héttel meghosszabbítják az oltási akcióhetet, kiterjesztik a kistelepülésekre is az oltópontokat, megkeresik a két dózissal oltottakat, hogy harmadszorra is oltassák be magukat. Magyarországnak nincs mitől tartania amiatt, hogy a főtanácsnok arra jutott, rendben van az EU-s jogállamisági mechanizmus. Percről percre követtük a csütörtöki kormányinfót.

Kormánydöntés: zárt térben kötelező lesz a maszkhasználat, védettségi kell az 500 főnél nagyobb rendezvényekhez

Az egészségügyben kötelező lesz a harmadik oltás, jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. Egyelőre nem terveznek kijárási korlátozást az oltatlanoknak. Az iskolákban nem fog visszatérni a digitális oktatás. A most hozott szigorítások addig lesznek érvényben, amíg a járványhelyzet miatt indokoltnak tartják.

Gulyás: A Fideszben mindenki olyan választ ad a kérdésekre, amilyet szeretne

A kisvállalkozókra is kiterjesztik a rezsicsökkentést. Zárt térben kötelező lesz maszkot hordani, az egészségügyben kötelező lesz a harmadik oltás, 500 fő feletti rendezvényeket védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. A szlovákiai adatok az oltások hatékonyságáról itt is érvényesek lehetnek. A NAV ellenőrzi, hogy hogy a benzinkutak rontottak-e az üzemanyagaikon az árstop után. A veszélyhelyzetet meg fogják hosszabbítani. A kormány szerint minden vád mondvacsinált a lakóhelyes törvénymódosításról. Kormányinfó.

Gulyás elismerte: a Pegasus-ügyek között van olyan, aminek van valóságalapja

Nem sok ügyben tudott utánanézni a „sajtóban megfogalmazott vádaknak” a miniszter. Ahol igen, azok egy része „teljesen valótlan, és van olyan, ahol van valamilyen valóságalapja”. Ilyen esetben „valakit a valakivel való kapcsolattartása miatt vontak titkos információgyűjtés alá”. Megkérdeztük azt is, a kémszoftver gyártója, az izraeli NSO nem emelt-e kifogást a magyar állammal mint vásárlóval szemben a szoftver használata miatt.

Hétfőtől 480 forintban maximálják a 95-ös benzin és a dízel árát

A kormány nem akarja, hogy a magas benzinár pörgesse az inflációt.

Három járványellenes intézkedést jelentett be a kormány

A cégek előírhatják az oltást a munkavállalóknak, újból maszkot kell húzni a közösségi közlekedésben, látogatási tilalom az egészségügyben. Gulyás már látta az Elk*rtukat, meglepő adatot árult el a fegyveres testületek oltottságáról, és amatőrnek tartja a Márki-Zay által nyilvánosságra hozott lejáratódossziét. Kövesse élőben a kormányinfót!

Kormányinfó: Hónapokon belül magyar tulajdonba kerülhet a ferihegyi repülőtér

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér adásvételének lezárásához már csak technikai részletek vannak hátra. Formálisan még nem írták alá a szerződést, de az összegről már szóban megegyeztek. Kifejezetten kedvező megállapodást köt az állam.

Békemenet: Gulyás senkinek sem javasolja, hogy tömegeket hozzon Romániából

A romániai vírushelyzet miatt. A kormány vissza akarja állítani a tranzitzónákat, maszkot pedig az hordjon, aki akar. Gulyás szerint Orbán Viktor lánya és családja a választások előtt félévvel úgy gondolhatta, könnyebb, hogy nincsenek itt, de nem végleges szándékkal költöztek el. A miniszter szerint nem látszik visszaélésszerű tendencia Karas Monika lemondásában, a szerbeket pedig szívesen meghallgatják arról, beszállnának-e Paks 2-be valamilyen módon. Percről percre követtük a csütörtöki kormányinfót.

Az állam nem támogatja tovább közpénzből az Antall József Tudásközpontot

Gulyás Gergely szerint az intézmény gazdálkodása olyan nem indokolható kifizetéseket is tartalmazott, amelyek „a jó erkölccsel nehezen összeegyeztethetőek”.