RSS
Egy sertéspörkölt, párolt káposztával. De miért készítsünk két külön ételt, ha még jobb lesz egyben? És egyáltalán, hogyan kell felvágni egy hagymát?
Klímavédelmi célok miatt tervezik ezt, a csökkentett húskínálat kompenzálására a növényi fehérjék arányát növelik majd.
Állatvédők szerint ez csak egy kétségbeesett, ízléstelen kísérlet arra, hogy életben tartsanak egy haldokló ágazatot.
Egy ilyen változás azért rögtön nem jut el a magyar fogyasztókhoz, de a sok rekordmagas ár után mindenképpen jó, ha ez az irány.
A konyhában kevésbé jártasok is villoghatnak a család előtt idén karácsonykor: úgy mutatjuk be a hagyományos töltött káposzta elkészítését, hogy bárki meg tudja főzni.
Nemcsak az orosz–ukrán háború miatt kieső importot tudnánk kompenzálni, de a vízfelhasználást, az üvegházhatású gázkibocsátást is csökkenthetnénk.
A takarmány drágulása egekbe röpíti a húsárakat, most pedig kevés a takarmány, és az energiaárak is szorongatják az állattartókat. Szinte minden ágazatban az állatállomány csökkenésével is számolnak.
A pénzügyőrök arra lettek figyelmesek, hogy a kisteherautó se belső szigeteléssel, se hűtéssel nem rendelkezik.
Négy ember kórházba került az amatőr húsfeldolgozó miatt, aki hűtés nélkül szállította és árulta a portékáit.
A kihívás: milyen állati eredetű alapanyagok nélkül főzni, húsevők között, januárban, amikor alig van szezonális zöldség? Létezik-e a vegán kajakóma? Érdemes-e mindenáron helyettesítő trükköket...