El a kezekkel a sajtótól! Támogatás!
Térképen mutatjuk, hol vezettek be importkorlátozást Magyarország ellen a ragadós száj- és...
Magyarországról jelenleg sehová nem lehet a járványra fogékony élő állatot kivinni, de sok ország extra korlátozást vezetett be – van, ahol még a járműveket is ellenőrzik. Oroszország tette a...
Amikor utoljára ilyen volt Magyarországon, még a verebeket is kilőtték
„Mindenkinek a torkában dobog a szíve, akinél állat van” – mondja egy forrásunk a ragadós száj- és körömfájás megjelenéséről. A vírus akkor is megütheti a magyar állattartókat és a magyar húsipart,...
Ne egyél fehérjeport, egyél valódi ételeket!
Dietetikus segítségével jártuk körbe, szükség van-e fehérjével dúsított termékekre akkor, ha tudatosan táplálkozunk és nem vagyunk sportolók. Röviden: nincs, de a tudatosság valóban fontos.
Brassói: szeretett, de meg nem becsült kedvencünk
Van bármi köze Brassó városához? Valóban a vendéglátóipar legrosszabb minőségű fogása? Érdemes, lehet egyáltalán jól elkészíteni otthon? Egyszerű és bonyolított recepttel, sztorival, minden a...
A tehéntrágya, ez a mi kincsünk, a barna arany! Szagold meg, nem büdös!
A Horhos-Völgyi Ökobirtok gazdaságát a harmincas éveik elején járó Gulyás Anna és Kaczkó Dániel működteti. A tehenekkel, csirkékkel, libákkal szoros és szeretetteli kapcsolatban vannak. Regeneratív...
Az Aldi GVH-vizsgálata: a magyar húsipar aggódik, hogy a láncoknak nem lesz kedvük több magyar...
Vajon megtévesztette-e az Aldi a vásárlóit azzal, hogy nem magyar termékeket is olyan hűtőkben tartott, amelyek felett a felirat hazai termékekre utalt? Az Aldi szerint nem, a magyar húsipar pedig...
Még az idén betiltanák Magyarországon a műhúst
A hagyományos vidéki életforma védelmében nem lesz se műhús, se műdisznóvágás.
A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást
Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...
Arte: Európában minden második ember a kevesebb húsfogyasztás mellett dönt
Az Arte körbejárja, hogy miért olyan nehéz teljesen lemondani a húsról, és milyen alternatívák léteznek.
Így lesz finom az újramelegített ételmaradék
Megmaradt három szelet pizza, mit tegyek? Megegyem hidegen vagy megmikrózzam? Két szörnyű döntés között dilemmázva lehet találni egy harmadik, élhetőt is, nemcsak a pizza, minden ételmaradék esetében.