Hús
Térképen mutatjuk, hol vezettek be importkorlátozást Magyarország ellen a ragadós száj- és...
március 13. – 04:05 - Madzin Emília
Magyarországról jelenleg sehová nem lehet a járványra fogékony élő állatot kivinni, de sok ország extra korlátozást vezetett be – van, ahol még a járműveket is ellenőrzik. Oroszország tette a...
Amikor utoljára ilyen volt Magyarországon, még a verebeket is kilőtték
„Mindenkinek a torkában dobog a szíve, akinél állat van” – mondja egy forrásunk a ragadós száj- és körömfájás megjelenéséről. A vírus akkor is megütheti a magyar állattartókat és a magyar húsipart,...
Ne egyél fehérjeport, egyél valódi ételeket!
március 5. – 11:05 - Ács Bori
Dietetikus segítségével jártuk körbe, szükség van-e fehérjével dúsított termékekre akkor, ha tudatosan táplálkozunk és nem vagyunk sportolók. Röviden: nincs, de a tudatosság valóban fontos.
Brassói: szeretett, de meg nem becsült kedvencünk
2024. november 27. – 14:15 - Ács Bori
Van bármi köze Brassó városához? Valóban a vendéglátóipar legrosszabb minőségű fogása? Érdemes, lehet egyáltalán jól elkészíteni otthon? Egyszerű és bonyolított recepttel, sztorival, minden a...
A tehéntrágya, ez a mi kincsünk, a barna arany! Szagold meg, nem büdös!
2024. november 24. – 15:17 - Ács Bori
A Horhos-Völgyi Ökobirtok gazdaságát a harmincas éveik elején járó Gulyás Anna és Kaczkó Dániel működteti. A tehenekkel, csirkékkel, libákkal szoros és szeretetteli kapcsolatban vannak. Regeneratív...
Az Aldi GVH-vizsgálata: a magyar húsipar aggódik, hogy a láncoknak nem lesz kedvük több magyar...
2024. július 22. – 10:13 - Brückner Gergely
Vajon megtévesztette-e az Aldi a vásárlóit azzal, hogy nem magyar termékeket is olyan hűtőkben tartott, amelyek felett a felirat hazai termékekre utalt? Az Aldi szerint nem, a magyar húsipar pedig...
Még az idén betiltanák Magyarországon a műhúst
2024. július 5. – 15:28 - Bakró-Nagy Ferenc
A hagyományos vidéki életforma védelmében nem lesz se műhús, se műdisznóvágás.
A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást
2024. február 3. – 10:20 - Ács Bori
Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...
Arte: Európában minden második ember a kevesebb húsfogyasztás mellett dönt
2023. december 26. – 05:49 - Bozsó Ágnes
Az Arte körbejárja, hogy miért olyan nehéz teljesen lemondani a húsról, és milyen alternatívák léteznek.
Így lesz finom az újramelegített ételmaradék
2023. november 28. – 13:13 - Ács Bori
Megmaradt három szelet pizza, mit tegyek? Megegyem hidegen vagy megmikrózzam? Két szörnyű döntés között dilemmázva lehet találni egy harmadik, élhetőt is, nemcsak a pizza, minden ételmaradék esetében.