Vér és rozsda: horrorba illő vadhúsfeldolgozót záratott be a Nébih
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal saját bevallása szerint is a nyugalom megzavarására alkalmas, és csak 18 éven felettieknek ajánlott az a felvétel, amit a Nébih ellenőrei Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében lévő vadhúsfeldolgozó üzemben készítettek. Az üzemben sok lom, szemét és nem megfelelően tárolt élelmiszer mellett egy rozsdás asztalos szorítókkal rögzített, véres műanyag vágódeszkát és egy nem élelmiszeripari felhasználásra szánt, de a felvétel szerint nagyon is arra használt orrfűrészt is találtak.
Az üzemként használt épületben több fémfelület is látványosan rozsdás volt, és az sem gerjeszt igazán bizalmat a fogyasztóban, hogy a füstölt árukat mindenféle lomokkal és egy használaton kívüli hűtővel együtt tárolták az egyik szobában. A feldolgozóban ugyan voltak forróvizes eszközfertőtlenítők, ezekben viszont nem volt víz, és nem voltak bedugva a hálózatba, az egyiket viszont arra használták, hogy egy kis szemetest tartsanak rajta. De lehet, hogy jobb is, hogy nem volt víz a fertőtlenítőkben, mert a kézmosók vagy nem működtek, vagy rozsdás víz folyt belőlük.
A horror nem ért véget az épületben, sőt! Az állati melléktermékeket, csontokat, bőrt, bundát ugyanis nem az előírásoknak megfelelően ártalmatlanították, hanem csak elföldelték az üzemmel szembeni területen, nem is túl mélyen, ahol csontkukacok társaságában találták meg ezeket az ellenőrök.
A Nébih munkatársai a súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az üzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették. A hatóság 3 tonnát meghaladó mennyiségű nem nyomon követhető, illetve dokumentált húsvizsgálat hiányában a jogszabályok által fogyasztásra alkalmatlannak minősülő élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból, valamint elrendelte az üzemben október 6. után előállított, még megfelelő fogyaszthatósági vagy minőségmegőrzési idővel rendelkező tételek forgalomból való visszahívását.