Munkabefektetés nulla, haszon végtelen – újévi malacsült cafatos-szaftos kiadásban
2023. december 28. – 12:02
–
Ács Bori
Nehéz elképzelni emberkímélőbb receptet annál, mint hogy a húst betesszük a sütőbe, ott hagyjuk, kivesszük, megesszük, és finom lesz. Újévi pulled pork, egyszerűen.
Megfüstöltem a karácsonyi vacsorát a tűzhelyen, egy wokban, húsz perc alatt
2023. december 23. – 11:33
–
Ács Bori
A füstízhez ősi az emberiség vonzalma, de télen nem mindenki tud vagy akar grillezni. Fogtuk inkább a wokot, egy rácsot, meg némi füstölnivalót, és rátettük a vacsorát, ami ettől csaknem éttermi...
Olvassa el ezt a cikket, mielőtt banánhámozót vesz a rokonának a karácsonyra!
2023. december 18. – 21:20
–
Ács Bori
A szerkesztőség tagjai megnézték, mik lapulnak a kamrapolcaik tetején, és elmondják, melyek azok a konyhai kütyük, amelyek évek óta használatlanul porosodnak. Válogatás mindenki szerint értelmetlen,...
A zserbó csak egy csokis bejgli repedéspara nélkül
2023. december 10. – 12:18
–
Ács Bori
Omlós-élesztős tészta, sok dió vagy mák, lekvár, plusz egy csokibevonó. Egy olyan zserbóreceptet írtunk, amit azok is el tudnak készíteni, akik még sosem csináltak ilyesmit, a mi zserbónk pedig...
Az air fryer nem csinál csodát, de sokaknak hasznos lehet
2023. december 7. – 21:32
–
Ács Bori
Három különböző forró levegős sütőt teszteltünk, hogy megtudjuk, miért van ekkora hype körülötte, valóban többet tud-e a hagyományos légkeverésnél.
Végre itthon is terem a régi magyar konyha kedvence: a gyömbér
2023. december 3. – 13:47
–
Ács Bori
Minden tulajdonsága megvan hozzá, hogy olyan alapfűszer legyen, mint a só és a bors, sőt. A 17. századi magyar receptek leggyakrabban használt ízesítője már annyira népszerű, hogy itthon is...
Szabad-e lisztet tenni a pörköltbe?
2023. december 1. – 21:31
–
Ács Bori
Magyar pörköltrecept van a Guardianben, amelyben ott a gasztroforradalom legnagyobb rémálma: lisztet szór a húsra. A pörköltben nincs liszt, a francia boeuf bourgignon-ban viszont van, miért fontos...
Így lesz finom az újramelegített ételmaradék
2023. november 28. – 14:13
–
Ács Bori
Megmaradt három szelet pizza, mit tegyek? Megegyem hidegen vagy megmikrózzam? Két szörnyű döntés között dilemmázva lehet találni egy harmadik, élhetőt is, nemcsak a pizza, minden ételmaradék esetében.
A rétestészta készítése egy kihalófélben lévő türelemjáték
2023. november 26. – 13:50
–
Ács Bori
Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.
Ross hálaadási maradékokból készült szendvicse sokkal több mint csak egy szendvics
2023. november 23. – 15:51
–
Ács Bori
Valaki megette Ross szendvicsét, ami az utolsó kapaszkodója volt összeomló életének. A hálaadási maradékokból készült húsos, áfonyalekváros, édesburgonyás szendvics fontos szerepet kapott a...