Csak a magyar kormány maradhat júniusra az EU hetes cikkes eljárása alatt, kettős mércét lát

Az Európai Bizottság május végére lezárná a lengyel eljárást, a magyar EU-ügyi miniszter szerint ez megerősíti, hogy az eszközt politikai célokra használják.

Orosz vagyont felhasználva erősíti az ukrán hadsereget az EU

A tagállamok úgy döntöttek, hogy nagyrészt, de nem csak katonai segítség térítésére megy a lefoglalt orosz jegybanki vagyon profitja.

Bóka nem zárta ki, hogy magyar elnökséggel hallgassák meg a kormányt a magyar jogállamiságról az...

Kovács Zoltán szerint a kormány próbálja „nem megölni” Budapestet az EU Tanácsának magyar elnökségével, aminek a központja a Várkert Bazár lesz, de a Puskás Arénát is bevonják.

Felfüggesztették négy orosz médiaszolgáltató működését az EU-ban

Az Európai Unió Tanácsa szerint Oroszország szisztematikus, nemzetközi kampányt folytat a média és az információk manipulálására, a tények befolyásolására és elferdítésére.

Megszavazták a tagállamok az uniós menekültügyi csomag kulcselemeit

Az utolsó akadályt magyar-lengyel ellenzés mellett is megugrották a jogszabályok, amelyek többek között kötelező szolidaritást és a valószínűleg alaptalan kérelmek szűrésére külön eljárást vezetnek...

Vészfékkel hosszabbította meg az EU a szabad ukrán agrárimportot

A tagállamok magyar, lengyel és szlovák ellenzés mellett, bolgár tartózkodással szavazták meg az egyszer már újratárgyalt alkut.

Várhatóan egyedül Magyarország marad hetes cikkes uniós eljárásban

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy vissza szeretné vonni a lengyel kormányzattal szemben 2017-ben kezdeményezett hetes cikkes eljárást.

Új feladatot kapott a közelgő magyar EU tanácsi elnökség a tagállami vezetőktől

Részben magyar vezetés mellett kellene majd kitalálni, hogyan vegye fel az EU a versenyt például az Egyesült Államokkal.

Nagyon meglepő a magyar kormány álláspontváltása a természet-helyreállítási jogszabály EP-felelőse...

César Luena választási okokat lát amögött, hogy a kormány nem támogatja a rendeletet, de arra számít, hogy majd ismét mögé áll, mivel az EP-ben még a Fidesz is megszavazta.

Szigorúbb uniós megállapodást kötöttek az ukrán agrárimportról

Egy korábbi, eleve szigorító alkut kötöttek újra, szinte az utolsó pillanatban egyeztek meg.

Kövess minket Facebookon is!