Északi Áramlat 2

RSS

Egyhónapos csúcsokat döntöget a gáz ára Európában

Nem tett jót az áraknak, hogy felfüggesztették az Északi Áramlat-2 földgázvezeték németországi szakaszának üzembe helyezését.

Németország felfüggesztette az Északi Áramlat-2 földgázvezeték üzembehelyezését, egyből elszálltak a gázárak

A németek azt kifogásolják, hogy a földgázvezeték üzemeltetője nem felel meg a német jognak.

Lassan mondjuk, hogy mindenki megértse: nem lesznek óriási áramszünetek Európában a télen

Egyre több tudósítás riogat azzal, hogy hamarosan súlyos ellátási zavarok jöhetnek az áramrendszerben. A hektikus energiapiacon sokféle kellemetlenséggel találkozhatunk idén, de szakértők nem tartanak attól, hogy áramkimaradásokat okozna a mostani energiakrízis.

Izgalmas tél jön a gázpiacon: fázni talán nem fogunk, de az őrült árakra sokan ráfáznak

Oroszországnak nem célja, hogy az európai gázellátás akadozzon a télen, ám a magas árak miatt Moszkva biztosan nem fog tiltakozni. De vajon miként tudják kezelni a hazai cégek és az energiakereskedők a most következő téli szezont?

Tökéletes vihar tombol az energiapiacon: hiába a rezsiillúzió, itthon is nagy a baj a gazdaságban

Brutálisan megemelkedett az utóbbi időben az áram és a gáz ára. Ennek vannak megalapozott globális és regionális okai, de közben lufi is fújódik a piacon. Közben a magyar lakosság még mindig a piaci ár töredékét fizeti az energiáért, ami százmilliárdos nagyságrendű kiadást jelenthet a költségvetésnek.

Északi Áramlat 2: az oroszok mindent elértek, amit akartak

Befejeződött az Oroszországot Németországgal a Balti-tenger alatt összekötő Északi Áramlat 2 gázvezeték építése – közölte pénteken a Gazprom orosz gázipari cég.

Északi Áramlat 2: ki rántja félre előbb a kormányt?

Robbanásközeli a helyzet az európai földgázpiacon. Gáz és robbanás? Nem hangzik jól. Valójában nem fizikai veszélyről van szó, hanem egy nagyon durva gazdasági és politikai háború végső ütközetéről.

Putyin Merkelnek: Sok kérdést meg kell beszélnünk

A leköszönő német kancellár Alekszej Navalnij megmérgezésének évfordulóján látogatott a Kremlbe.

Hintapolitika és puha költségvetési korlát: amerikai zöld lámpa az orosz vezetéknek

Joe Biden szerint a németek elleni amerikai csendőrködés, vagyis az Északi Áramlat-2 elleni szankciók kontraproduktívak lennének az európai kapcsolatok szempontjából.

Európa őrült összeget költ gázinfrastruktúrára, pedig csökkentené a fogyasztását

Egy friss amerikai tanulmány szerint az EU akár 222 milliárd köbméternyi gázzal is növelné az éves import-kapacitásait, miközben 2030-ig legalább harmadával kéne apasztania a fogyasztását.

Orosz-amerikai gázháború: Putyin még velünk marad, de már nem áll nyerésre

Oroszország pénzt és politikai befolyást szeretne a földgázától, de a nyersanyag szerepe csökken. Az Egyesült Államok éppen fordított célok mentén ügyködik, beleharapna az oroszok bevételeibe és európai befolyásába, sőt ma már az LNG révén közvetlen versenytárs is. Merre tart az orosz-amerikai gázháború?

6,45 milliárd eurós gigabírságot osztott ki a Gazpromnak a lengyel versenyhivatal

Az Észak Áramlat-2 építése miatt kapták. Öt másik nagy céget is megbüntet a hatóság, mert szerintük a gázvezeték építésének finanszírozásáról szóló megállapodásokat engedély nélkül kötötték.