Eper
Majdnem 2,5-szeresére drágult itthon az eper 2015 óta, a németek már fele ennyitől is kiakadtak
2015-ben a szezon közepén 600 forintba került egy kiló eper Magyarországon, 2023-ban ennek több mint a háromszorosa, 2024-ben a kétszerese volt a jellemző.
Román epret próbáltak lajosmizseinek eladni
Országszerte 479 helyszínen összesen 512 tételt ellenőriztek, a vizsgálatok szerint minden tizedik termékkel probléma volt.
Tényleg termelői az a termelői eper? Szamócaellenőrzést tartott a Nébih, és kiderült: messze nem...
Oda kell figyelni, kitől vásárol az ember.
Hogy lehet minden eper lajosmizsei?
A helyi termelők szerint a tradíciók és az ízvilág miatt vált olyan fogalommá a lajosmizsei eper neve, hogy már úton-útfélen mindenki így árulja a portékáját. Sokszor valójában import gyümölcs...
Az internet tényleg olyan nehéz, mint egy eper? Valójában nagyon nem
Hanem sokkal könnyebb. Bár az egész attól is függ, hogyan számolunk, és amúgy sem lehet pontosan meghatározni ezt.
Svédországban drámai módon elharapózott az eperbűnözés
Aki az útszéli illegális szamócaárusoktól vásárol, erőszakos, szervezett bűnbandákat támogat – figyelmeztetnek a hatóságok.
„Letapossák a növényeket, ráadásul az ágyások között végzik el kis- és nagydolgaikat” – ezért...
Tóth Kata vértesszőlősi birtokán szigorodtak a szabályok, eddig csak házi kedvenceket nem engedett be, most már hatévesnél fiatalabbakat se. Kempingszéket, sámlit, talicskát se vigyen, aki epret...
Hogyan lehet olcsóbb az Afrikából ideszállított eper, mint a magyar?
Az semmi, hogy a görög-spanyol-egyiptomi szamóca olcsóbb, mint a magyar, de lassan a német-holland-belga is az lesz, ha nem fejlesztjük sürgősen az ágazatot.
Az első friss gyümölcs a hosszú tél után
A szamóca érzékeny gyümölcs. Nem elég, hogy mindent meg kell kapnia, védeni is kell a környezet veszélyeitől. Egy fiatal magyar termelő ültetvényén jártunk, hogy megértsük, mitől lesz finom a...
Varázslatos rózsaszín zöldség, amelyet édesen eszünk: mire jó a rebarbara?
Ugyanaz a pár alapanyag, két egészen különböző desszert – mindez egy zöldségből, amely fanyar, savanykás, mégis édesen esszük.









