Covid-igazolvány

RSS

Ukrajnában 800 ezer hamis Covid-igazolvány is lehet

Az állítólagos beoltottak 10 százaléka vásárolta meg az igazolványt, mert nem bíznak a koronavírus elleni oltóanyagokban.

Ha a harmadik oltás nyugati, mintha eltűnne a kínai oltás az uniós Covid-igazolványról

Két keleti vakcinára beadnak harmadik adagként egy nyugatit, és az embernek máris lesz uniós Covid-igazolványa róla. Legalábbis a harmadik oltásról szóló igazolványból úgy tűnik, mintha az előzőleg két kínaival oltott személy három Pfizert kapott volna. Sajátos magyar probléma merül fel emiatt, ami más uniós országban nem: szabadabban utazhat-e így egy korábban kínaival vagy orosszal beoltott ember?

A franciák többsége támogatja a Covid-igazolványt, akik nem, azok megint tüntetnek Párizsban

A súlyos büntetési tételek vitákat váltottak ki.

Ujhelyi azért lobbizik az uniónál, hogy a keleti vakcinákkal oltott magyarok is könnyen utazhassanak, ha a 3. oltásuk nyugati lesz

A beoltott magyarok mintegy negyven százalékának olyan uniós Covid-igazolványa van, amit a tagállamok többsége nem fogad el.

Megszavazták Franciaországban a Covid-igazolványt előíró törvényt, ami ellen százezres tüntetés volt

Éttermekbe, belföldi utazásokhoz kötelező lesz az oltás.

Már iPhone-ra is letölthető az uniós Covid-app

Az uniós appra Magyarországon július 1-je óta kellett várni, Androidra már egy hete elérhető.

A külföldön oltott magyarok csak augusztustól kaphatnak uniós Covid-igazolványt

De akkor is csak egy fura procedúrával: csak a kormányhivataltól kérvényezhetik, ami azután intézkedik, hogy többféle hivatalos papírt és okmányt is kapott az igénylőtől.

Androidra már letölthető az uniós Covid-app

Az uniós appra Magyarországon július 1-je óta kellett várni, de az Iphone-okon egyelőre továbbra sincs. Az androidoson a nyelveket változtatni kell, és a belépés is nehezített.

Van, akinél két első oltást mutat, másból professzort csinált a magyar uniós Covid-igazolvány

Kicsit döcög és pöfög a most már nálunk is letölthető, egységes uniós zöldigazolvány rendszere. Olyanok is vannak azért, akik simán átjutottak vele a határokon. Az első nap tapasztalatai.

Itt az uniós Covid-igazolvány, térképeken mutatjuk, mit kezdhet vele

Július 1-jétől minden uniós országnak, így Magyarországnak is kötelezően be kell vezetnie a közös Covid-igazolványt, amellyel szabadon lehet mozogni a tagállamok között. Elvileg, mert a kínai és az orosz oltást nem fogadja el minden ország, és türelmi időt kapnak azok a tagállamok, amelyek a fejlesztéssel nem készültek el időben. Térképen nézheti meg, ki hová mehet a kapott oltásával.

Néha már mutatja a vakcina típusát és mindkét dátumot is az EESZT applikációja

A július 1-én induló egységes európai Covid-igazolvány miatt volt szükség a frissítésre.

A fideszes EP-képviselő azért szavazta meg az uniós Covid-igazolványt, mert az szerinte a mozgási szabadságot adja vissza

Hiába tiltakoztak ellene, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik képviselői is igent mondtak a javaslatra, amiből kimaradnak a keleti vakcinák.

Megszavazták a Fidesz EP-képviselői is az uniós Covid-igazolványt, nem fogadják el automatikusan a keleti vakcinákat

Hiába tiltakoztak ellene, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik képviselői is igent mondtak a javaslatra. Akit Szputnyikkal vagy Sinopharmmal oltottak, annak a legtöbb EU-tagország esetében tesztelnie kell a nyaralás előtt.

Visszatér a schengeni szabad mozgás az uniós Covid-igazolványokkal, de nem lesznek ingyen tesztek

Politikai egység alakult ki az európai bal- és jobboldal között az uniós védettségi igazolványokról, amelyekkel július 1-től lehet majd szabadon utazni az Európai Unióban.

Könnyítene az utazási szabályokon az Európai Bizottság

Ha a kormányok elfogadják az ajánlásokat, akkor június közepétől már egyszerűsített feltételekkel lehetne utazni Európában.

Megvan a megállapodás az EU-s Covid-igazolványról, a keleti vakcinákra nem vonatkozik

Ezután is lehetnek utazási korlátozások, de akkor mire jó? Összefoglaljuk a gyakorlati tudnivalókat és a vita politikai hátterét.