Budakalász

RSS

Vizsgálja a Lupa-tó eladását a budakalászi önkormányzat

2017-ben a 118 millió forintos vételárért a legkülönlegesebb vagyontárgyán adott túl az akkori városvezetés.

Zavarta a jegyzőt az őt kompromittáló plakát, leszedette, a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

A budakalászi jegyzőnek nagyon nem tetszett egy Óbuda területén álló plakát, és utasított egy önkormányzati alkalmazottat, hogy szedje le. Az ügy a rendőrségen kötött ki.

Garancsi István cége nem fog filmstúdiót építeni Budakalász határában

A város képviselői egyhangúlag úgy döntöttek, hogy nem támogatják a projektet.

Nemzetközi filmstúdió építését készítik elő Budakalászon, a Netflix és a Walt Disney produkcióit is ide csábítanák

A beruházó cég a Garancsi Istvánhoz tartozó Market Zrt. tulajdona. A városvezetés júliusban dönt a kinézett terület átminősítéséről, de azt ígérik, előbb kikérik a lakosság véleményét.

Egy felvétel szerint tudta a budakalászi polgármester, hogy nem mond igazat a bíróságon

Munkaügyi perben vesztett a budakalászi önkormányzat a korábbi jegyzővel szemben, akinek utódja előre sejtette, hogy elnyeri az állást. Az utód ellen egy okirat kiállítása miatt kormányhivatali vizsgálat indult, egy buzizás miatt az Egyenlő Bánásmód Hatóság is elővette.

Mégis folytatódik a nyomozás a budakalászi hangfelvételek ügyében

A polgármester tett feljelentést, hogy fény derüljön a buzizós beszélgetés készítőjére.

Tudod, mit kéne csinálni? Szólni a Fidesznek, intézzék el ők, ne folyjunk bele

Négyfelvonásos színműben dolgoztuk fel az abszurd budakalászi hangfelvételeket, amelyeken arról beszélgetnek, hogyan kellene felszámolni a momentumosok standját.

Súlyos talajszennyeződést találtak a dunakanyari vízbázis területén

Budakalász akart volna egy óvodát építeni, de a talajvizsgálati minták toxikus talajszennyeződést mutattak ki az egykori Lenfonó és Szövőgyár helyén. Mindez akár a főváros környéki vízellátást is veszélyeztetheti.

Vizsgálódik a kormányhivatal a búzavirágozó jegyző körül, a polgármester mégis elégedett volt a munkájával

Egy bangladesi férfi halálesete után a budakalászi jegyző az anyakönyvvezető adataival lépett be az adatbázisba, hogy kiállítsa a dokumentumokat. Az anyakönyvvezető felmondott, a jegyző az új jelentkezőt melegnek tartva elutasította.

Kishajó kikötő épül a Dunán, Natura 2000 besorolású területen

A munkálatok december 7-én kezdődtek Budakalászon.

Nem fogadta el a búzavirágozó jegyző lemondását a budakalászi polgármester

Göbl Richárd szerint nem szabad engedni a sunyi és alattomos módszerekkel zajló lejárató kampánynak. Az önkormányzat azért utasította el egy jelentkező pályázatát, mert melegnek gondolták.

Felajánlotta a lemondását a budakalászi jegyző, aki búzavirágnak nevezett egy melegnek hitt jelentkezőt

A Telex birtokába jutott felvétel szerint azért utasította el a budakalászi önkormányzat egy anyakönyvvezetői állásra jelentkezett férfit, mert melegnek gondolták. Hivatalosan mással indokoltak.

Búzavirágnak, lóbaszónak nevezte a budakalászi jegyző a melegnek hitt jelentkezőt, aztán megoldotta, hogy emiatt ne az övé legyen az állás

Szakmailag az egyetlen alkalmas jelöltnek tartotta a jegyző a férfit az anyakönyvvezetői állásra, de aztán arról beszélt egy ismerősének, hogy a jelölt „búzavirág”, „haragszik rájuk alapból”, és „beindul a suttogó propaganda, hogy csak egy buzit találtak az állásra”, ezért inkább ürügyet keresett az elutasításra. A Telex megszerezte a beszélgetés hangfelvételét.