Óriási vihar vonult végig a Dunakanyaron, több helyen is járhatatlan a 11-es főút

2024. június 26. – 17:54

Másolás

Vágólapra másolva

A heves esőzés miatt több helyen is járhatatlan a 11-es főút Budakalász és Tahitótfalu között szerda délután, illetve rengeteg hordalék nehezíti a közlekedést Leányfalu és Tahitótfalu között is – közölte az Útinform a honlapján.

Azt írták, hogy óriási vihar vonult végig a Dunakanyaron. A 11-es főúton Budakalász és Tahitótfalu között több helyen a hegyről leömlő víz tengelyig érő folyóvá változtatta a főutat.

A sár és a rengeteg hordalék miatt Leányfalu és Tahitótfalu között több szakaszon csak egy sávon lehet közlekedni. A délutáni, amúgy is erős forgalom jelenleg még nehezebben halad, akár egy órával is megnőhet a menetidő. A 12-es főúton Dömössel szemben, a 17-es km-nél van hasonló probléma.

A hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Budapestre, valamint Pest és Fejér vármegye egyes járásaira a HungaroMet szerda délután. Elsősorban az ország déli, délkeleti felében, a középső országrészben, majd később északkeleten heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek környezetében felhőszakadás, óránkénti 90-100 kilométeres széllökés, jégeső is előfordulhat. Éjjel további zivatarok várhatóak, főleg az éjszaka első felében.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt javasolja, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, ott az emberek fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében. A ház környékéről pedig minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat – kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt – vigyenek védett helyre. Azt kérik, lehetőleg senki ne parkoljon villanyvezetékek és fák alá, a fasorok mellett pedig kellő figyelemmel közlekedjen mindenki. Aki bajba jutott embert vagy leszakadt vezetéket lát, jelezze a 112-es segélyhívón.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!