Kutyapárti konklúzió: Az önkormányzatokban szétnyertük magunkat

2024. június 10. – 00:47

Másolás

Vágólapra másolva

Fél egy után reagált Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt EP-listavezetője az európai parlament választáson elért eredményre. A szavazatok több mint 67 százalékának megszámlálása után elenyésző az esély arra, hogy az MKKP a 3,47 százalékról 5 százalékra fel tudná tornászni eredményét – a listavezető vasárnap reggel három EP-mandátumot tippelt pártjának. Kovács Gergely, a párt társelnöke este 11-kor még azt mondta, hogy „nagyon csalódott lenne”, ha egyetlen mandátumot sem szereznének.

Fotó: Tóth Gergely / Telex
Fotó: Tóth Gergely / Telex

A listavezető megköszönte a lehetőséget, hogy „egy olyan pártnak kampányolhatunk, ahol nem kell kompromisszumot kötni, ahol nem kellett szembe köpnünk önmagunkat”; köszönetet mondott a pártot támogató „oligarcháknak” a pénzt, amit küldtek, minden olyan embernek, aki hozzájárult a közösségi munkában írt program megalkotásához. Az elmúlt hónapokhoz képest csalódást jelentő EP-szereplés helyett kiemelte, hogy

az önkormányzatokban megyünk előre, „szétnyertük magunkat”.

Le Marietta után Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalomnak a lista második helyén álló társalapítója könnyek között mondott köszönetet a Kutyapártnak a lehetőségért és a csapatmunka élményéért, és ezekkel a szavakkal búcsúzott:

„Csókoltatom Marosi Beatrixot, Maruzsa Zoltánt, Pintér Sándort és Orbán Viktor, és megígérem, hogy továbbra sem hagyjuk őket aludni.”

Az eredményváró rendezvényt záró társelnökök közül előbb Kovács Gergely beszélt, aki Magyar Péter színre lépésére utalva azt mondta, hogy „ha nem ilyen a helyzet”, akkor 10-15 százalékos eredményt is elérhettek volna. Döme Zsuzsanna Suzi pedig szintén a magyar politikát alaposan felforgató Tisza Pártra utalva azt mondta, hogy a Kutyapárt az olyan emberek pártja, akik már tettek valamit, nem az olyanoké, akik csak ígérik, hogy tesznek valamit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!