A Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán a második helyen végzett az összellenzéki Magos Péter mögött Újlipótvárosban

2024. június 10. – 00:11

Másolás

Vágólapra másolva

Ádám Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem vizsgaügyét kirobbantó, majd onnan októberben elbocsátott oktatója Budapest XIII. kerületében, az újlipótvárosi 2. választókerületben független képviselőjelöltként indult, de nem tudta legyőzni az összellenzéki Magos Pétert, aki jelenleg is a választókerület képviselője. Magos 44,68 százalékkal nyert, Ádám Zoltán a szavazatok 28,08 százalékát szerezte meg. Mögötte 19,65 százalékkal a fideszes jelölt Pete Tamás áll a harmadik helyen, Kancsó Péter (Mi Hazánk) 3,81 százalékot, Barkaszi Ildikó (LMP-Zöldek) 3,78 százalékot szerzett.

Ádám Zoltán választási programjában többek közt a civilekkel való szorosabb együttműködést, jobb parkolásszervezést és javuló köztisztaságot ígért.

A Corvinus tavaly októberben azonnali hatállyal megszüntette Ádám Zoltán munkaviszonyát, miután a docens etikai vizsgálatot kezdeményezett a vizsgabotrány néven elhíresült eset miatt. Ádám Zoltán azért kezdeményezte az eljárást, mert az egyetem vezetői elintézték, hogy egy diák elkülönítve, külön vizsgasort kitöltve teljesíthessen egy tárgyat. Mindezt azután, hogy a diák gazdag és befolyásos, nagy Mol-részesedéssel bíró szülei panaszkodtak az egyetem vezetésénél, mert Ádám Zoltán és kollégái nem engedték levizsgázni a gyereküket a tárgyból, amelyből nem teljesítette a félév során előírt követelményeket. Ádám Zoltán idén márciusban megerősítette, hogy Rahimkulov Timur gyereke kapcsán robbant ki a vizsgaügy a Corvinuson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!