A Corvinusról kirúgott Ádám Zoltán egyéni képviselőként indul Újlipótvárosban

2024. április 24. – 19:49

Másolás

Vágólapra másolva

Ádám Zoltán, a tavaly októberben a Budapesti Corvinus Egyetemről rendkívüli felmondással elbocsátott docens független képviselőjelöltként indul az önkormányzati választáson Budapest XIII. kerületében, az újlipótvárosi 2. választókerületben – derült ki közleményéből.

Ádám Zoltán 16 éve él a kerület ezen részén családjával, állítása szerint azért indul, mert szeretne alternatívát nyújtani a 22 éve hivatalban lévő, de a választókerülettel „nem igazán élő kapcsolatban lévő jelenlegi képviselővel szemben”. Helyi civilekkel és aktivistákkal készül majd a kampányra, igyekszik minél több emberrel találkozni a választókerületben, ahol közel hatezer választó él.

Ádám Zoltánról januárban derült ki, hogy Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester főtanácsadója lett, havi bruttó 850 ezerért ad tanácsot. Most választási programjában többek közt a civilekkel való szorosabb együttműködést, jobb parkolásszervezést és javuló köztisztaságot ígér. A XIII. kerület 2. egyéni választókerületének képviselője jelenleg Magos Péter, akit 2019-ben négy párt (MSZP, DK, Párbeszéd, Momentum) támogatásával választottak újra, a szavazatok 76 százalékával. Egyetlen kihívója a Fidesz–KDNP-s Harrach Tamás volt. Idén többen is bejelentkeztek a választókerületért: Magos és Ádám mellett van jelöltje az LMP-nek, a Mi Hazánknak és a Fidesznek is.

A Corvinus október 24-én azonnali hatállyal megszüntette Ádám Zoltán munkaviszonyát, miután a docens etikai vizsgálatot kezdeményezett a vizsgabotrány néven elhíresült eset miatt. Egy hónappal később Ádám munkaügyi pert indított, mert ügyvédei szerint a Corvinus joggal való visszaélést követett el, korlátozva a szólásszabadsághoz való jogot, amikor azonnali hatállyal kirúgott egy közérdekű bejelentőt.

Korábban részletesen beszámoltunk róla, hogy Ádám Zoltán azért kezdeményezte az eljárást, mert az egyetem vezetői elintézték, hogy egy diák elkülönítve, külön vizsgasort kitöltve teljesíthessen egy tárgyat. Mindezt azután, hogy a diák gazdag és befolyásos, nagy Mol-részesedéssel bíró szülei panaszkodtak az egyetem vezetésénél, mert Ádám Zoltán és kollégái nem engedték levizsgázni a gyereküket a tárgyból, amelyből nem teljesítette a félév során előírt követelményeket. Ádám Zoltán idén márciusban megerősítette, hogy Rahimkulov Timur gyereke kapcsán robbant ki a vizsgaügy a Corvinuson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!