A Corvinusról kirúgott tanár lesz Baranyi Krisztina főtanácsadója

2024. január 15. – 22:19

Másolás

Vágólapra másolva

Ádám Zoltán, a Corvinusról kirúgott egyetemi docens lesz Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester főtanácsadója, jelentette be Baranyi Facebook-oldalán. Ádám Zoltán a poszton Gegesy Ferencet váltja, aki a kerületet a rendszerváltástól 2010-ig vezette.

A Corvinus október 24-én azonnali hatállyal megszüntette Ádám Zoltán munkaviszonyát, miután a docens etikai vizsgálatot kezdeményezett a vizsgabotrány néven elhíresült eset miatt. Egy hónappal később Ádám munkaügyi pert indított, mert ügyvédei szerint a Corvinus joggal való visszaélést követett el, korlátozva a szólásszabadsághoz való jogot, amikor azonnali hatállyal kirúgott egy közérdekű bejelentőt.

Korábban részletesen beszámoltunk róla, hogy Ádám Zoltán azért kezdeményezte az eljárást, mert az egyetem vezetői elintézték, hogy egy diák elkülönítve, külön vizsgasort kitöltve teljesíthessen egy tárgyat. Mindezt azután, hogy a diák gazdag és befolyásos, nagy Mol-részesedéssel bíró szülei panaszkodtak az egyetem vezetésénél, mert Ádám Zoltán és kollégái nem engedték levizsgázni a gyereküket a tárgyból, amelyből nem teljesítette a félév során előírt követelményeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!