Havi bruttó 850 ezerért ad tanácsot Ádám Zoltán Baranyi Krisztinának

2024. január 16. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Corvinusról kirúgott egyetemi docens, Ádám Zoltán Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester főtanácsadójaként folytatja pályafutását, a Telex kérdésére Baranyi sajtófőnöke pedig elárulta: a közgazdász bruttó 850 000 forint tiszteletdíjat kap a megbízatásáért. Ádám a poszton Gegesy Ferencet váltja, aki a rendszerváltástól 2010-ig vezette a kerületet.

Ádám Zoltán munkaviszonyát a Corvinus október 24-én szüntette meg azonnali hatállyal, miután a docens etikai vizsgálatot kezdeményezett a vizsgabotrány néven elhíresült eset miatt. Ádám Zoltán egy hónappal később munkaügyi pert indított, mert ügyvédei szerint az egyetem joggal való visszaélést követett el, korlátozva a szólásszabadsághoz való jogot, amikor azonnali hatállyal kirúgott egy közérdekű bejelentőt.

Korábban részletesen beszámoltunk róla, hogy Ádám Zoltán azért kezdeményezte az eljárást, mert a Corvinus vezetői elintézték, hogy egy diák elkülönítve, külön vizsgasort kitöltve teljesíthessen egy tárgyat. Mindezt azután, hogy a diák gazdag és befolyásos, jelentős Mol-részesedéssel bíró szülei panaszkodtak az egyetem vezetésénél, mert Ádám Zoltán és kollégái nem engedték levizsgázni a gyereküket a tárgyból, amelyből nem teljesítette a félév során előírt követelményeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!