Magyar Péter elmegy a köztévé vitájára, de kifogáslistát küld az MTVA-nak

2024. május 24. – 16:56

Másolás

Vágólapra másolva

Ígéretének megfelelően elment kisvasutazni Felcsútra Magyar Péter, a Tisza Párt EP-listavezetője. Utána újságíróknak nyilatkozva elmondta a köztévés vitával kapcsolatban – amiről korábban nem közölte, a meghirdetett keretek között vállalja-e –, hogy levelezésben van „a közmédia hírhamisító vezérigazgatójával”, majd később azt is kijelentette, elmegy a vitára.

Magyar „egészen nevetséges”-nek nevezte a Gulyáságyú Média videója szerint, hogy minden listavezető jelölt hét percet kap a programja bemutatására, majd egy percben reagálhat a többiek által elmondottakra. Szerinte ez azért van, mert „Deutsch Tamás is fél, a Fidesz is fél, a közmédia vezetői is félnek”. Magyar szerint diktátum az, amit a közmédia akar, fel is hívta az ellenzéki pártok vezetőit, hogy „ne hagyják” ezt. Már annak is örül, hogy rákényszerítették a köztelevíziót egy ilyen élő műsorra, de szerinte az ellenzéki pártok bizonyították, hogy a rendszer részei azzal, hogy elfogadták a játékszabályokat.

Azt is mondta Magyar, péntek estig kaptak időt, hogy aláírják a nyilatkozatot a vitáról. „Én válaszolni fogok neki, és alá fogom írni ezt a nyilatkozatot” egy lista csatolásával, amiről ő mindenképp beszélni fog. Hozzátette, ezeket leírja, és oda fog menni a vitára. Végül a 24.hu nyomatékosító kérdésére elmondta:

„Ott leszek a vitán, és elküldöm ezt a disclaimert, ezt a kifogáslistát, amelyben jelzem, hogy én arról fogok beszélni, ami a magyar embereket érdekli.”

Ha nem engedik beszélni, vagy kizárják a vitából, akkor látni fogja mindenki, „hol tart a magyar közmédia”. Hozzátette, a Várkert Bazár elé szervezett tüntetést mindenképp megtartják.

Út a rábólintásig

Magyar egyébként kedden még így reagált a vita körülményeire: „8 perc…a nullaszázalékos business pártoknak és a valódi pártoknak is. Vita propaganda televízió módra. Szégyellje magát Papp »Hírhamisító« Dániel, az MTVA vezetője és mindenki, akinek ehhez köze van.”

Magyar azután írta le a véleményét, miután kiderült, hogy az M1 közszolgálati csatorna május 30-ra tervezett élő műsorában a listavezetőnek összesen 8 perc áll majd rendelkezésükre. A választási vitáról az is kiderült, hogy a Várkert Bazárban nézők nélkül rendezik, a vitavezetők Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs lesznek. A résztvevők számának megfeleltetve 11 pulpitus lesz elhelyezve félkör alakban.

A Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője, Magyar Péter korábban feltételekkel vállalta csak a részvételt, ahogy a Mi Hazánk is. Magyar egyik fontos feltétele az volt, hogy a vita élőben és főműsoridőben legyen, és ne propagandista vezesse.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!