„Beintünk a köztévé politikai Mónika-show-jának” – a Kutyapárt nem vesz részt az M1-es választási vitán

2024. május 22. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

Le Marietta, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) EP-listavezetője nem vesz részt a köztévé listavezetői vitáján – közölte a párt szerdán.

„Lassan ott tartunk, hogy egyesek vitát akarnak majd rendezni a köztévés vitáról folytatott vitáról, miközben az állami propagandatévé nem is vitát szervez a megszabott körülményekkel, hanem előrehozta a szilveszteri adásból a kabaréműsort, és elvárja, hogy biodíszletként szolgáljunk ehhez” – indokolta a Kutyapárt sajtóosztálya a döntést.

Részvétel helyett a párt alternatív műsort szervez a „politikai Mónika-show”-nak címkézett esemény konkurenciája gyanánt: május 30-án a köztévé adásával párhuzamosan, a vitának helyt adó a Várkert bazár elé mikrofonokat és pódiumokat tesznek ki. A párt szándéka szerint itt „bárki elmondhatja, hogy mit gondol az Európai Unió jövőjéről”. „Természetesen csak nyolc perces időkeretben, bullshit nélkül” – írták arra utalva, hogy az M1-en tartott vitában összesen csak 8 perc áll majd a listavezetők rendelkezésére, hogy kifejtsék az álláspontjukat.

Az élőben sugárzandó köztévés vitára 11 párt kapott meghívást, ezt, és a 8 perces időkeretet is kritizálta már többek között Magyar Péter is, akinek eredetileg a követelése volt, hogy a köztévén legyen vita, más felületen sugárzott vitán nem akart részt venni. Szerda délután aztán közölte, hogy tüntetést szervez a vita helyszíne elé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!