Magyar Péter feljelenti Orbán Viktort a propagandaplakátok miatt

2024. május 18. – 20:33

Másolás

Vágólapra másolva

„A holnapi napon feljelentem Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazásért” – kezdődik Magyar Péternek, a Tisza Párt EP-listavezetőjének a szombati Facebook-posztja. A poszthoz egy fotót is mellékelt egy óriásplakátról, amin a STOP HÁBORÚ. JÚNIUS 9. CSAK A FIDESZ! szöveg szerepel, Magyar Péter, Soros György, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc pedig a betűkből néznek ki.

Magyar szerint a Fidesz és a hozzá köthető szervezetek, no meg a kormány hetek óta azzal kampányolnak, hogy a baloldal és Magyar is háborúpárti. Magyar úgy véli, „elég volt”. Szerinte a Tisza Párt támogatói és tagjai „békepártiak”, nem akarnak háborút. „Aki ezzel ellentétes állítást fogalmaz meg, annak bíróság előtt kell felelnie a szavaiért” – erősíti meg elhatározását. Orbán Viktort fel is szólítja:

„Miniszterelnök Úr, ne legyen gyáva, ne bújjon a mentelmi joga mögé!”

Végül a rágalmazás büntető törvénykönyvi tényállását írja le, magyarán ha becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel valaki, az vétségnek számít, durva esetben két év szabadságvesztéssel is büntethető.

A kormánypártok jószerével a 2022-es országgyűlési választások óta kitartanak a narratíva mellett, miszerint az ellenzék fegyvereket szállítana és magyar katonákat küldene Ukrajnába, holott ez sose merült fel (sőt már egykori pártcsaládjukat, az Európai Néppártot is ezzel vádolják). A legtöbb ellenzéki párt álláspontja az, hogy támogatni kell Ukrajnát az inváziót indító, nemzetközi szerződéseket szegő Oroszországgal szemben.

Orbán reagált (nem Viktor)

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója oda is kommentelt a Magyar-poszt alá (ahogy Magyar is szokott fideszes politikusok alá), amiben levezeti, hogy mivel Magyar támogatói háborúpártiak, ezért ő is az. A riposztját idetesszük:

„Kedves Péter! Nem vagy Te nyeretlen kétéves, tudod, hogy hogyan megy ez: azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid. S az a rossz hírem van számodra, hogy ők bizony mind háborúpártiak. Nem kicsit, nagyon. És bizony nem a menő napszemüveged miatt támogatnak Téged sem (ne haragudj, ha ezzel fájdalmat okozok), hanem azért, hogy végrehajtsd majd a parancsaikat. Úgyhogy tök mindegy, hogy mit mondasz, Te is háborúpárti leszel, illetve már most is az vagy. De ne aggódj, a magyarok nem fogják engedni, hogy a döntés a Te kezedbe kerüljön. Gát épül, árhullám levonul, aztán viszlát! Addig is jó hergelést! Üdv, Balázs”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!