Orbán elment abba a faluba is, ahol a „No Migration, No Gender, No War” feliratra cserélték a helységnévtáblát

2024. május 2. – 19:58

Orbán elment abba a faluba is, ahol a „No Migration, No Gender, No War” feliratra cserélték a helységnévtáblát
Orbán Viktor és az Emberek Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor csütörtökön is folytatta lopakodó kampányát; sajtófőnöke, Havasi Bertalan MTI-nek adott utólagos tájékoztatása szerint ezúttal Nyíregyházán és Fehérgyarmaton bukkant fel, de útba ejtette az ukrán határ közelében fekvő Jánd községet is, mely azzal szerzett országos ismertséget, hogy polgármestere az „Üdvözöljük Jánd községben” felirat helyére a miniszterelnök által a kampányban ismételgetett nemzetközi mottóját, a „No Migration, No Gender, No War”-t tette ki a községhatárra. A település független polgármestere, Asztalos István az akciót azzal indokolta, hogy „Ennél frappánsabban és egyértelműbben nehezen lehetne megfogalmazni jelen korunk legfontosabb kihívásait”.

A szabolcsi körútjáról spontán képek sorát posztoló miniszterelnök Fehérgyarmaton is is megismételte azon tételét, hogy az európai emberek véleménye ma lényegesen eltér az európai vezetőkétől a háború, a gender és a migráció kérdésében is.

Ha az európai közvélemény a béke mellett áll ki a júniusi választáson, akkor el lehet kerülni a háború kiterjedését. Így tudjuk megvédeni a gazdaságunkat is, amit a háborús árakkal, a szankciókkal szintén tönkretesz a háború. Magyarország mindenképpen kimarad a háborúból, de jó lenne, ha az egész európai politika is megváltozna, ehhez pedig meg kell nyernünk az EP-választásokat. Azt nem részletezte, hogyan billenthetné át 12-14 fideszes EP-képviselő az Európai Unió külpolitikáját, miközben a magyar kormánypártnak jelenleg még frakciója sincs, és a fő kiszemelt képviselőcsoport, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) több politikusa is pont a Fidesz „békepártisága” (azaz az orosz érdekek uniós képviselete) miatt ódzkodik a magyar kormánypárt tagságától.

A miniszterelnök arra is felhívta a fehérgyarmatiak figyelmét, hogy a magyar baloldal „háborúpárti”, mégpedig azért, „mert tartótisztjeik, akik külföldről fizetik őket, akik megvették őket kilóra, azok háborúpártiak, és a háborún akarnak nyerészkedni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!