A neve és programja miatt választotta Magyar Péter az egri Tisza Pártot

2024. április 10. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

„Több párttal is tárgyaltunk, és próbáltunk olyat keresni, amelyiknek az előélete és a programja beleillik a Talpra Magyarok! közösségének programjába” – mondta Magyar Péter a RTL Híradónak arról, hogy miért pont az egri székhelyű Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza) színeiben indulna el a június 9-i EP- és önkormányzati választáson.

Arról beszélt, hogy a párt neve is szerepet játszott a döntésében. Magyar szerint a tisztelet és szabadság nagyon hiányzik a mai közéletből, a párt rövidített neve, Tisza pedig „pozitív és örömteli konnotációval bír a magyar kultúrában és történelemben”.

Állítása szerint adminisztratív oka van annak, hogy csak alelnöke lett a pártnak, és nem elnöke. Valószínűleg nem jegyezte volna be időben a vezetőváltást a bíróság, és nem akartak kockáztatni, hogy emiatt lemaradjanak a választásról.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) már a csütörtöki ülésén nyilvántartásba veheti jelölőszervezetként a Tisza Pártot. Magyarékhoz viszont informálisan olyan jelzés érkezett, hogy a korábbi bírósági, kúriai határozatok alapján problémát jelenthet, hogy a leadott logón a Talpra Magyarok felirat szerepel. Azt mondta, csütörtök délelőttig el kell dönteniük, hogy ezzel a logóval vágnak neki a bizottsági ülésnek, vagy leadnak inkább egy újat.

A Tisza Pártot ideológiamentes, se jobb-, se baloldali, alulról szerveződő közösségként alapították 2021-ben Egerben, elnöke Szabó Attila, alelnöke pedig Deák Boldizsár, korábbi egri önkormányzati képviselő. A Tisza Pártról, alapítóiról és programjairól itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!