Magyar Péter bement az ügyészségre, és nyilvánosságra hozta a bizonyítéknak szánt felvételt

Legfontosabb

2024. március 26. – 09:09

Magyar Péter bement az ügyészségre, és nyilvánosságra hozta a bizonyítéknak szánt felvételt
Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épülete előtt – Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter kedd reggel a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épülete előtt megismételte, hogy nyilvánosságra hozza a Facebookon és a YouTube-on azt a felvételt, ami szerinte mindhárom korábbi állítását bizonyítja. A felvételről azt mondta, hogy az egy egyperces beszélgetés, amit azután rögzített, hogy Varga Judit maffiakormányról beszélt neki. „Azt is mondhatnám, hogy ilyen az, amikor szembejön a valóság” – mondta, és bement az épületbe. Azt ígérte, hogy a meghallgatás után válaszol a sajtó kérdéseire.

Magyar Pétert kedd reggel 9 órára hívta be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, hogy bemutassa azokat a bizonyítékokat, amelyekről múlt szerdai meghallgatása során beszélt. A sajtónak akkor azt állította: Rogán Antal és/vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat a Schadl–Völner-ügyben. A nyomozati anyag Telexhez eljutott verziójában valóban akadnak nehezen magyarázható lyukak. A másik erős állítása pedig az volt, hogy a kormány már jóval a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pál igazságügyiminiszter-helyettest. Erről a Telexhez is eljutottak információk.

Magyar Péter szombati Facebook-posztjában azt ígérte, hogy keddi ügyészségi meghallgatása előtt nyilvánosságra hozza Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján a felvételt, amely állítása szerint bizonyítékként szolgál majd. Varga Judit igazságügyi exminiszter exférje azt írta, ha ez megtörténik, a kormánynak és a legfőbb ügyésznek nem marad más választása, mint hogy lemondjon. Posztjában megint Rogán Antalnak üzent, mégpedig azt, hogy: „Táncolj Tóni, búcsúbuli”.

Magyar Péter egy hétfő esti interjúban annyit elárult a szóban forgó felvételről, hogy azon ő és volt felesége, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter hallható. Magyar Péter elmondása szerint 2023 januárjában készült a felvétel. Ezen az estén a feleségének javasolta, hogy mondjon le, mert Magyar szerint Varga arról beszélt, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni. Azért rögzítette a beszélgetést, mert meg akarta védeni a családját, most viszont az ország érdekeire hivatkozik. Magyar még annyit mondott el a felvétel tartalmáról, hogy ki fog derülni belőle, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről.

Magyar Péter állításait Orbán Viktor politikai igazgatója, Orbán Balázs médiahekknek, a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária pedig káros mesének nevezte. Maga Orbán Viktor úgy reagált Magyar kijelentéseire, hogy „tévésorozatokkal nem foglalkozom”.

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje március 15-én az Andrássy úton jelentette be, hogy elindítja a Talpra, magyarok! közösséget, és politikai pártot szervez. A Diákhitel Központ volt igazgatója a kegyelmi botránnyal egy időben csekkolt ki a NER-ből. Azóta több interjúban is erős állításokat fogalmazott meg: a Telexnek például arról beszélt, hogy „nagyon sok olyan vacsorán voltam, ahol ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, és néha Orbán is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!