Orbán politikai igazgatója Magyar Péter állításairól: Ebben a formában ez egy médiahekk

2024. március 21. – 18:50

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter állítása szerint a kormány már jóval a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pált. Erről Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azt mondta az RTL-nek a csütörtöki EU-csúcs előtt, hogy bizonyítékok nélküli vádaskodásról van szó, amit „Magyar Péter irodalmi munkássága részének” tekint. Szerinte „az elmúlt napok őrült futama” alapján egyértelmű, hogy Magyar Pétert csak a bosszúvágy motiválja. „Azért, mert elhagyta a felesége, nem gondolom, hogy politikusokat kéne felelősségre vonni” – tette hozzá.

Magyar Péter másik erős állítása az volt a szerdai ügyészségi meghallgatása után, hogy Rogán Antal vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat. Orbán Balázs erről azt mondta, hogy ebben a formában ez egy médiahekk, de „abból a műfajból sem a legjobbak közül való”. Magyar a szerdai meghallgatás után egyébként azt mondta a sajtónak, hogy az ügyészség egy későbbi időpontra újból behívta, ahol majd bemutatja az általa ígért bizonyítékokat.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ATV-nek azt mondta, Magyar Péter azért állt elő ezekkel az állításokkal, mert elvesztette a Varga Judit által szerzett állásokat. Az RTL rákérdezett Orbán Balázsnál, hogy ez azt jelenti-e, hogy a fideszes politikusok rokonoknak szereznek állásokat.

Orbán tagadta, hogy így mennének a dolgok a Fideszben, majd gyanúsnak nevezte, hogy Magyar csak azután állt a nyilvánosság elé, hogy megszűntek a korábbi megbízásai. Ugyanakkor nem gondolja azt, hogy az egykori igazságügyi miniszter szerzett állásokat Magyar Péternek. Orbán Balázs összességében úgy nyilatkozott Magyar Péter állításairól, hogy:

„egy sajnálatos módon elhagyott férj vádaskodása, amit valami egyéni motiváció mozgat, talán a bosszúvágy. Ismétlem, a politikai kommentárok feladata ezt minősíteni, a kormánynak nincs tennivalója ebben az ügyben.”

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje múlt pénteken az Andrássy úton jelentette be, hogy elindítja a Talpra, magyarok! közösséget, és politikai pártot szervez. A Diákhitel Központ volt igazgatója a kegyelmi botránnyal egy időben csekkolt ki a NER-ből. Azóta több interjúban is erős állításokat fogalmazott meg: a Telexnek például arról beszélt, hogy „nagyon sok olyan vacsorán voltam, ahol ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, és néha Orbán is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!