Magyar Péter szerint Varga Judit olyan maffiakormányról beszélt neki, amiből nem lehet kiszállni

2024. március 25. – 18:59

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter kora délután jelentette be Facebook-oldalán, hogy egy, a felületein 18 óra 30 perckor megjelenő interjúban elmondja, hogyan keletkezett az a hangfelvétel, amelynek nyilvánosságra hozatala után szerinte le kell mondania a kormánynak. Magyar magát a felvételt kedden 9 órakor hozza nyilvánosságra az ígérete szerint, és azt az ügyészségnek is átadja.

Magyar a Gulyáságyú Média munkatársának, Gulyás Balázsnak beszélt az említett hangfelvételről. Azt rögtön megerősítette, hogy a felvételt ő készítette, és a volt felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter hallható rajta.

Magyar Péter azt mondta, hogy 2023 januárjában készült a felvétel, előtte sosem rögzítette senki beszélgetését. Ezen az estén a feleségének javasolta, hogy mondjon le, mert Magyar szerint Varga arról beszélt, hogy egy maffiakormányban van, amiből nem lehet kiszállni.

Magyar azt mondta, azért érezte, hogy ebből a beszélgetésből rögzítenie kell valamennyit, mert ezzel meg tudja majd védeni a családját. Korábban nem tervezte felhasználni ezt a felvételt, de úgy érzi, hogy ezzel még az országot meg tudja menteni a kormánytól. Állítása szerint két-három héttel ezelőtt jelezte Varga Juditnak, hogy nyilvánosságra kerülhet ez a felvétel. Magyar szerint Varga nagyjából tisztában lehetett azzal, hogy mi szerepelhet rajta. Magyar egyébként Vargát megpróbálta meggyőzni, hogy ő is menjen be az ügyészségre tanúskodni, de erre nem volt hajlandó.

Magyar néhány dolgot elárult a felvételről. Ki fog derülni belőle szerinte, hogy Varga első kézből kapott információkat a Völner–Schadl-ügyről, és a beszélgetésben Rogán Antal neve is szóba kerül. Mivel nem minden érthető, ezért feliratokkal is ellátták a felvételt, de az ügyészséghez a vágatlan verziót fogja beadni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!