Magyar Péter azt ígérte, kedden bemutatja a bizonyítéknak szánt felvételt

2024. március 23. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter szombati Facebook-posztjában azt írja, hogy kedden 9-kor a YouTube-csatornáján és a Facebook-oldalán is közzé teszi azt a felvételt, amely szerinte korábbi állításait bizonyítja. A szerdai ügyészségi meghallgatása után Magyar azt mondta a sajtó előtt, hogy Rogán Antal vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat a Schadl-Völner-ügyben.

A másik erős állítása pedig az volt, hogy a kormány már jóval a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pált. Magyart keddre idézte be újból az ügyészség, hogy bemutassa a bizonyítékait.

Varga Judit exférje szerint a bizonyíték nyilvánosságra kerülése után a kormánynak és a legfőbb ügyésznek nem marad más választása, mint hogy lemondjon. „Hogy ezt megteszik-e, az nyilván az ő döntésük. Ha igen, akkor még marad esély arra, hogy a Fidesz becsületes része átmentsen valamit későbbre a polgári Magyarország ideájából. Ha nem, akkor azt teszik a jobboldallal, amit anno az őszödi beszéd után Gyurcsány Ferenc tett a saját pártjával.”

Ezután arról ír, hogy a hatalom mindent el fog követni a lejáratásáért, de hiába, mert „a magyar emberek átlátnak a hazugságokon, senki nem veszi már be a propaganda aljas rágalmait”. A bejegyzés így zárul:

„Táncolj Tóni, búcsúbuli.”

A kormány részéről legutóbb Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatója reagált Magyar Péter állításaira. Azt mondta, hogy „ebben formában ez egy médiahekk”.

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje március 15-én az Andrássy úton jelentette be, hogy elindítja a Talpra, magyarok! közösséget, és politikai pártot szervez. A Diákhitel Központ volt igazgatója a kegyelmi botránnyal egy időben csekkolt ki a NER-ből. Azóta több interjúban is erős állításokat fogalmazott meg: a Telexnek például arról beszélt, hogy „nagyon sok olyan vacsorán voltam, ahol ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, és néha Orbán is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!