A nemzetbiztonsági bizottság ellenzéki elnökével találkozott Magyar Péter

2024. február 19. – 18:10

Másolás

Vágólapra másolva

A kegyelmi botrány óta a NER árnyékából kilépő, a kormányt kőkeményen kritizáló Magyar Péter a bejegyzése szerint Sas Zoltánnal, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ellenzéki elnökével egyeztetett.

A jobbikos Sas vasárnap volt az ATV vendége, és ott elmondta, hogy Magyar „jogászként nagyon óvatosan és jól fogalmazott”, és mondatonként nézték át a Partizánnak adott interjúját szakértőkkel, ahol több nagyon súlyos állítás is elhangzott a kormánytagok és oligarchák gyanús ügyeiről. Sas itt beszélt arról, hogy valószínűleg további kommunikációra van szükség Magyarral, a bejegyzés szerint ez most meg is történt.

A nemzetbiztonsági bizottsági ülést egyébként kedden kora délután tartják, ahol minden bizonnyal szóba kerülhetnek azok az állítások is, amelyek Magyartól hangzottak el az elmúlt időszakban. Magyar egyébként hétfőn arról is posztolt, hogy ma találkozott Gál Andrással, a bicskei áldozatok ügyét képviselő ügyvéddel.

Magyar Péter azután állt ki a nyilvánosság elé, hogy visszavonult a közélettől Varga Judit igazságügyi miniszter, miután kiderült, hogy Novák Katalin köztársasági elnöki kegyelemben részesítette azt a K. Endrét, aki megpróbálta eltussolni a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekményeket. Az ügy miatt Varga mellett lemondott Novák is, illetve részben Balog Zoltán is, bár ő a kegyelmi ügyben betöltött szerepe ellenére egyelőre még ragaszkodik a református püspöki pozíciójához, és csak a zsinati elnöki posztjáról mondott le. Magyar – aki egyébként Varga volt férje és gyermekei édesapja – azután adott interjút a Partizánnak, hogy a Fidesz látványosan Vargára és Novákra igyekezett tolni a felelősséget, pedig azóta kiderült, hogy a Balog és a reformátusok is közrejátszhattak abban, hogy szabadon engedték K. Endrét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!