Varga Judit: Kezdődik az EP-kampány, tanulunk traktort vezetni

2024. január 29. – 13:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Magyarország soha nem enged a zsarolásnak! Kezdődik az EP-kampány, tanulunk traktort vezetni” – ezt üzenete „Brüsszelnek” Varga Judit volt igazságügyi miniszter, aki a június 9-i európai parlamenti választáson a Fidesz–KDNP listavezetője lesz. A traktoros megjegyzéssel alighanem arra utalt, hogy január elején Németország-szerte traktoros tüntetéseket tartottak a gazdákat érintő megszorítások miatt.

Varga hétfőn arról írt a Facebook-oldalán, hogy „Brüsszel a Financial Times címlapján fenyegette meg Magyarországot”. Ezzel arra a cikkre utalt, amely szerint a többi tagállam akár tartósan elzárhatná Magyarországot az EU támogatásaitól, amennyiben Orbán Viktor tovább blokkolja az Ukrajnának szánt uniós pénzügyi támogatást.

A volt miniszter ezt úgy értékeli, hogy „a brüsszeli liberálisokból előjött a birodalmi diktatúra hangja”. „Már csak odaszólnak, mint a kocsmában, hogy fogjuk be, különben baj lesz! Nem fogjuk be! Sőt, egyre hangosabbak leszünk Németországban, Franciaországban, Belgiumban és szerte az EU-ban” – írta Varga.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Financial Times cikkével kapcsolatban azt írta az X-en, hogy: „Brüsszel úgy használja a zsarolást Magyarország ellen, mintha nem lenne holnap.” Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter szintén zsarolásról írt a Facebook-oldalán, de kijelentette, hogy ennek „Magyarország nem enged”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!