Reagált Daniel Freund Kocsis Máté nácizására

2024. január 18. – 11:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó” – üzenete Kocsis Máté Daniel Freund EP-képviselőnek. Freund azzal váltotta ki a Fidesz frakcióvezetőjének durva reakcióját, hogy kifejtette: ő nem adta volna oda Magyarországnak az uniós forrásokat. Kocsis azóta újra reagált Freund egy másik mondatára.

„Ha minden egyes alkalommal, amikor valaki a Fideszből nácinak nevez, kapnék egy eurót, akkor több pénzem lenne, mint amennyi jelenleg a jogállamiság megsértése miatt be van fagyasztva”

– írta a zöldpárti képviselő, miután megkerestük, hogy mit szól Kocsis Máté üzenetéhez. A politikust az Rtl.hu is megkereste, a lapnak egyszerűen annyit válaszolt: „Kicsoda Kocsis Máté?”. Erre érkezett a frakcióvezető viszontválasza, illetve inkább bemutatkozása: „A legnagyobb magyar politikai közösség parlamenti frakcióvezetője volnék, kedves Daniel”.

Kocsis Máté szerint Daniel Freund kérdése mögött „felsőbbrendűség-tudat” húzódik, erre utalt első bejegyzésében is. „De ami fontosabb: tanuljon meg tisztelettel beszélni a hazámról!” – zárta válaszát a Fidesz frakcióvezetője.

A magyar kormányt rendszeresen élesen kritizáló politikus arról beszélt az Európai Parlamentben, hogy szerinte a költségvetés kis részét sem lett volna szabad felszabadítani. Majd utalva arra, hogy az EP bíróságra akar menni az ügy miatt, azt mondta: „Találkozunk a bíróságon.” Freund az X-en azt írta, hogy „az Orbánnal kötött decemberi megállapodás piszkos volt, az nem a tényleges reformtörekvéseken alapult”. Freund rendszeresen hangoztatja azon álláspontját, hogy az EU-s forrásokat Magyarországtól vissza kell tartani, de ezen túl is szokott üzengetni a magyar kormánynak.

Nem ez az első alkalom, hogy a Fidesz valamelyik politikusa és a magyar kormányt rendszeresen kritizáló Daniel Freund üzennek egymásnak: Deutsch Tamás korábban „futóbolondnak” nevezte német képviselőtársát, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pedig egy Orbánról szóló ChatGPT-rapszöveg miatt feszült össze vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!