„Igen, náci tempó” – üzente Kocsis Máté Daniel Freund német EP-képviselőnek

2024. január 18. – 07:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden derült ki, hogy az Európai Parlament perelne azért, amiért részben elérhetővé tették a blokkolt uniós támogatásokat Magyarországnak. Daniel Freund német zöldpárti EP képviselő arról beszélt, hogy szerinte sem teljesítette Magyarország a feltételeket. Erre érkezett a Fidesz–KDNP frakcióvezetőjétől a rövid válasz.

Freund, aki magyar kormány éles kritikusa, arról beszélt az Európai Parlamentben, hogy szerinte a költségvetés kis részét sem lett volna szabad felszabadítani. Majd utalva arra, hogy az EP bíróságra akar menni az ügy miatt, azt mondta: „Találkozunk a bíróságon.” Freund az X-en azt írta, hogy „az Orbánnal kötött decemberi megállapodás piszkos volt, az nem a tényleges reformtörekvéseken alapult”.

Erre érkezett Kocsis Máté válasza, aki miután felidézte Daniel Freund mondatait, röviden csak annyit üzent:

„Ismerjük ezt a reflexet egyes németektől: kisebb ország véleménye nem tetszik, meg fogják valahogy támadni. Igen, náci tempó.”

Nem ez az első alkalom, hogy a Fidesz valamelyik politikusa és a magyar kormányt rendszeresen kritizáló Daniel Freund üzennek egymásnak: Deutsch Tamás korábban „futóbolondnak” nevezte német képviselőtársát, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pedig egy Orbánról szóló ChatGPT-rapszöveg miatt feszült össze vele. Freund rendszeresen hangoztatja azon álláspontját, hogy az EU-s forrásokat Magyarországtól vissza kell tartani, de ezen túl is szokott üzengetni a magyar kormánynak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!