Tiktokkerek, MLM-mágusok, sportolók és szépségversenyzők – végignéztük a Gattyán-párt egyéni jelöltjeit

2022. február 15. – 17:07

Tiktokkerek, MLM-mágusok, sportolók és szépségversenyzők – végignéztük a Gattyán-párt egyéni jelöltjeit
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette egyéni jelöltjei névsorát Gattyán György pártja. Az ország egyik leggazdagabb embere, aki internetes vetkőzésből építette ki nemzetközi cégbirodalmát, sok pénzből rövid idő alatt rántotta össze politikai mozgalmát és jelöltlistáját. A névsorban notórius képviselőjelölteket, buzukiművészt és sminktetoválót is találtunk.

Dr. Kudron-Tonigold Nándor Antóniusz életrajzából elég nagy biztossággal kiolvasható, hogy szeret választásokon indulni, akármilyen pártról is legyen szó.

Kudron – akkor még Kudron Nándor Csabaként – Kiskőrösön volt önkormányzati képviselő, amikor még 2005-ben díszpolgárságot javasolt Orbánnak. Aztán 2006-ban a parlamenti választásokon SZDSZ-es jelölt volt, 2010-ben majdnem MDF-es jelölt lett, de végül mégsem lett az, aztán a 2019-es helyi önkormányzati választásokon momentumos jelölt volt Kiskőrösön, és most az ellenzéki előválasztáson is indult, mégpedig a Jobbik támogatásával.

Most Gattyán pártja, a Megoldás Mozgalom színeiben próbálkozik, de valószínűleg nem a 2022-es év lesz az, amikor végre a parlamentbe jut.

Kudron mellett több pártszédelgő is feltűnik a Gattyán-párt egyéni jelöltjei között: Pomuczné Nagy Ildikó is próbálkozott az ellenzéki előválasztáson, Stelli-Kis Sándor pedig az Új Világ Néppárt elnökségi tagja (volt?). Cikkünk eredeti verziójában Popovics Juditot is pártszédelgőnek neveztük, aztán ő ezt levélben kérte ki magának, úgyhogy az ő megítélését az olvasóra bízzuk: Popovics a 2019-es önkormányzati választásokon a DK–MSZP–Jobbik–Momentum közös polgármesterjelöltjeként indult Tatán, aztán az ellenzéki elővalasztáson az Új Világ Néppárt mellett Márki-Zay Péter mozgalma, az MMM támogatta, de nem kapott a nagy pártoktól befogadó nyilatkozatot, Márki-Zay szerint azért, mert bár a Momentum adott volna neki, „de ő szövetségben van az MSZP-vel, az MSZP meg nem engedi”.

De 106 politikust, vagyis „politikust” még egy milliárdosnak is nehéz összeszednie viszonylag rövid idő alatt, úgyhogy ők csak egy szűk kisebbség a jelölti listán.

A többség összetétele teljesen vegyes, de ha röviden kéne összegezni, akkor azt mondanám, hogy jobbára sportbarátokat, MLM-, ingatlan-, pénzügyi és egyéb ügynököket, valamint a Gattyán-vállalkozásokhoz kötődő embereket sikerült behúznia a listára a pornómilliárdosnak.

Sport, TikTok, MLM

Köze van a sporthoz például Koller Sándornak, a kerekesszékes rögbisek elnökének, Víg Aurél ex-kerékpárversenyzőnek és Hermann Henriknek, aki a Motorsport Szövetség elnöke. Aztán jelölt még Endrédi István, akinek az Újpest a mindene, és ott is futsalozik. Oszvald Nándor Imre ötvösművész, de mellette a Jászberényi Röplabda Klub elnöke, Sopotnik László U19-es, Ornyik Róbert pedig U14-es focicsapatot edz. Füzi Gábor „Füfke” nagy floorballos, volt a floorball szövetség elnöke, de TikTokon is ott van, sőt brandépítést is vállal. Ha csak egy videót néz ma meg újhullámos politikusokról, akkor ezt ajánljuk:

És akkor ezzel át is kanyarodtunk az egyéni jelöltlista tiktokkereire, például a Halmi testvérekre, Bajnokra és Bencére, akik közül Bajnok még a Ninja Warriorban is indult (TikTok-profil egyikükről itt, másikukról itt). Tőlük pedig ezt a videót nézze meg mindenképpen:

Halmiékkal nemcsak a tiktokos, hanem a kereskedelmi ügynökös szál is bejön, a család ugyanis ha éppen nem kisvideókat gyárt, akkor óriási MLM-mágus, „többgenerációs hálózatépítésben” vannak, a Forever Living honlapján videó is van róluk, amelyből megtudhatjuk, hogy az apa például már

gyémántzafír menedzser.

Lenkó Orsolya nevét is megtaláltuk Forever Living-újságokban, és a fotók alapján nagy eséllyel ő azonos a Gattyán-párt jelöltjével, de van még más porszívóügynök kereskedelmi értékesítő is a listán: Polocsányi Béla kínai immunerősítő készítményeket árul, és nem ma kezdte, hiszen „SILVER vezető”, Balogh Benedek értékesítő az Openhouse-nál, Szenes Gábor pedig a Duna House-nál. Hauser Gergő pénzügyi szolgáltatásokat, például biztosításokat, hiteleket értékesít.

Docleresek és egyéb szépségipari dolgozók

A Gattyán-birodalomban dolgozik a jelöltek közül Berta Ákos, aki a Gattyán tulajdonában lévő Kodolányi János Egyetem rektorhelyettese, Hajmási Gergely, aki a Doclernet Hosting kereskedelmi vezetője, szerverguru, Murányi Gergely, aki a Teqball Szövetség munkatársa. Burda Patriknak a Facebookjáról derül ki, hogy a Doclernél dolgozik, ő a szintén egyéni jelölt, szintén docleres Váradi Valentin IT-s kollégájával is tartott közösen előadást.

És vannak, akik nem kategorizálhatók be ilyen könnyedén, őket nagyjából az köti össze, hogy a munkájuk miatt egy kisvárosban viszonylag sokan ismerhetik őket, ilyen például Tabi Tünde sminktetováló, Sarantis Mantzourakis buzukiművész vagy Veszelinov Annamária étteremtulajdonos, aki korábban a New Age Átalakító Centrumot üzemeltette.

Találtunk két szépségipari dolgozót is: Kovács Roxánát és Fehérvári Dórát. Utóbbiról nincsen fotó a Gattyán-párt honlapján, de a Facebookján a legutóbbi posztjaiban a Megoldás Mozgalmat élteti.

Több celebjelöltet már korábban bemutattak, például Détári Lajost, VV Tommyboyt, Janicsák Istvánt, cikkünk megjelenése előtt már hír volt Helmeczy László indulásából, és persze rengeteg olyan jelölt is maradt a 106-ból, akikről semmit nem tudunk, de még a Google sem. Ha van jó tippje arra, hogy az ismeretlen nevek kiket rejtenek, küldje el szerkesztőségünknek az ugyelet+gattyanpart@telex.hu-ra. Köszönjük!

Itt pedig a videónkat nézheti meg erről, hogy mi lehet Gattyán indulásának háttere:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!