Megvannak Gattyánék jelöltjei, a csengeri örökösnő ügyvédje is köztük van

2022. február 15. – 07:51

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn közzétették annak a 106 jelöltnek a nevét a Megoldás Mozgalom honlapján, akiket a Gattyán György-féle párt indít a választáson, és ugyan a legismertebb neveket, így Détári Lajos egykori világválogatott futballistát, Janicsák Istvánt, a Z'Zi Labor énekesét vagy VV Tommyboyt már ellőtték, de azért még mindig maradtak izgalmak.

A Hvg.hu cikke szerint ugyanis a Megoldás Mozgalom indítja Popovics Juditot is, azt a tatai önkormányzati képviselőt, aki Tatabányán és környékén indult volna az előválasztáson a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként, de nem kapott frakció-befogadónyilatkozatot a pártoktól, így nem indulhatott el. Márki-Zay Péter az egyik előválasztási miniszterelnök-jelölti vita elején azt állította, hogy Karácsony Gergely mellett Popovics az egyik olyan politikus, akit a DK megzsarolt.

Aztán ott van még Helmeczy László, az ő neve a fekete öves Kósa Lajos-rajongóknak ismerős lehet: Helmeczy ugyanis a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária ügyvédje, nem mellesleg 2018-ban a DK színeiben indult a nyíregyházi választókerületében, míg négy évvel korábban szintén az ellenzéki pártok színeiben indult a nyírbátori körzetben. Helmeczy most Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1-es választókörzetének képviselőjelöltje.

Helmeczy P. Mária tárgyalásán – Fotó: Nyilas Gergely / Telex
Helmeczy P. Mária tárgyalásán – Fotó: Nyilas Gergely / Telex

A 2018-as választások előtt nem sokkal került nyilvánosságra a „csengeri örökösnő” és Kósa Lajos története. P. Mária azt állította a Fidesz képviselőjének, hogy 1300 milliárd forintot örökölt Németországban élt apjától. Kósa közreműködött volna a hatalmas vagyon rendezésében, amiért cserébe a nő mintegy 800 millió forintnyi eurót ajándékozott volna a politikus édesanyjának. Bár a Fidesz politikusa később azt állította, hogy szélhámosság volt az egész, kiderült, hogy többször is találkozott a nővel, és egy közjegyző előtti megállapodást is aláírt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!