A rendőrség kinyomozta, hogy rendőrök követték Czeglédy Csabát

2021. május 29. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Még áprilisban számoltunk be arról, hogy egy állítólag Magyarországon nem kiadott rendszámú Mazda követte Czeglédy Csaba autóját. Az ügyvéd, aki a Demokratikus Koalíció színeiben indul Szombathelyen az előválasztáson, feljelentést is tett a Vas megyei rendőrségen, ahol ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.

A Nemzeti Nyomozó Iroda viszont csütörtökön megszüntette az eljárást, ugyanis „a nyomozás során megállapítást nyert, hogy

a fenti – valós – forgalmi rendszámú gépjármű használatára a Rendőrség bűnüldöző tevékenységével összefüggésben került sor”.

Czeglédy Facebook-posztban tette közzé a dokumentumot: „Most már bizonyíték van rá, ráadásul ők maguk vallották be, hogy megfigyelik a belügyi szervek a Fidesz orra alá borsot törő ellenzéki politikusokat” – írja Czeglédy – „Mindezek szerint az ellenzéki politikusok követése már mindennapos gyakorlat a Fidesz kézivezérelte belügyi szerveknél. Minden erkölcsi és jogi határ megszűnt, annyira rettegnek a jövő évi vereségtől.”

A jogász végzettségű Czeglédy korábban Szombathely alpolgármestere, és a helyi MSZP vezetője volt, 2014-ben az Éljen Szombathely! Egyesület, az MSZP, a DK és az Együtt támogatásával lett helyi önkormányzati képviselő. 2017-ben az ügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte, bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolták meg.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését, amivel csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. A ügyvédi kamarai tagságát tavaly októberben függesztették fel.

Czeglédy a DK egyik legfelkapottabb politikusa lett az utóbbi hónapokban: április elején gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Borkai-ügyben elhíresült „Ördög ügyvédjével” való állítólagos kapcsolata miatt. Május elején pedig arról posztolt a személyes Facebook-oldalán, hogy az oltási igazolvány nélküliek másodrendű állampolgárok, ezért ellenállásra buzdított, és kétségbe vonta, hogy a vendéglátóhelyeknek joguk lenne ellenőrizniük az igazolványt. Arról, hogy ez jogilag miért teljesen megalapozatlan, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

A Závecz Research május elején közzétett kutatása szerint kiélezett verseny várható a szombathelyi körzetben az előválasztáson Czeglédy és az LMP szintén országosan ismert politikusa, Ungár Péter között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!