Nyomoz a rendőrség a titokzatos Mazda ügyében, amelyik állítólag Czeglédy Csabát követte

2021. április 21. – 06:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Vas megyei rendőrség nyomozást indított annak az autónak az ügyében, amelyik Czeglédy Csabát, a DK szombathelyi önkormányzati képviselőjét követte a napokban, írja a Népszava. Egyedi azonosítójellel való visszaélés ügyében járnak el, mert a Mazda rendszámát (PRT-076) a politikus állítása szerint még nem adták ki Magyarországon.

Czeglédy a titkosszolgálatokra gyanakszik, ezt meg is osztotta a nyilvánossággal április 19-i Facebook-posztjában.

A Népszavának ugyanakkor több forrás is azt mondta, hogy ha tényleg a szolgálatok állnak az ügy hátterében, elég amatőr módon jártak el, a követést nem ilyen feltűnő módon intézik. Ezt rendszerint többen végzik több autóval: más figyeli meg a célszemély lakását, mások követik, ráadásul három-négy váltott autóval teszik ezt. Magánbiztonsági cég is lehetett a háttérben.

Nemrég hivatalossá vált, hogy Czeglédy Csaba lesz a Demokratikus Koalíció jelöltje a szombathelyi ellenzéki előválasztáson. A jogász végzetségű Czeglédy korábban Szombathely alpolgármestere, és a helyi MSZP vezetője volt, 2014-ben az Éljen Szombathely! Egyesület, az MSZP, a DK és az Együtt támogatásával lett helyi önkormányzati képviselő. 2017-ben az ügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte, bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolták meg.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését, amivel csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. A ügyvédi kamarai tagságát tavaly októberben függesztették fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!