Felfüggesztették Czeglédy Csaba ügyvédi kamarai tagságát

Felfüggesztették a bűnszervezetben, felbujtóként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével gyanúsított Czeglédy Csaba kamarai tagságát, olvasható a Vas Megyei Ügyvédi Kamara honlapján.

Czeglédy felfüggesztéséről az MTI szerint Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője levélben tájékoztatta is a főváros VII., illetve XI. kerületének a polgármesterét. Budai arról érdeklődött Niedermüller Pétertől és László Imrétől, hogy mi lesz a kerületi önkormányzatok és Czeglédy ügyvédi irodája közötti szerződések sorsa, hiszen kamarai tagság híján Czeglédy nem gyakorolhat ügyvédi tevékenységet.

Czeglédy Csaba - az MSZP, a DK és az Együtt volt szombathelyi önkormányzati képviselője - és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek - a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével - el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.

>>> A Telex további friss híreiért kattintson ide <<<

Iratkozz fel a Telex hírlevelére!

Belső infók, tartalomajánlók a szerkesztőktől, csodálatos digitális apróságok!

Feliratkozom