Czeglédy Csaba lesz a DK szombathelyi képviselőjelöltje

2021. április 07. – 19:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalossá vált, hogy a Demokratikus Koalíció Czeglédy Csabát indítja a szombathelyi előválasztáson. Szerdán már néhány szombathelyi postaládába is bekerült az a szóróanyag, ami bejelenti, hogy ő lesz a DK képviselőjelöltje a körzetben – írja az Ugytudjuk.hu.

A borítékban Dobrev Klára és Czeglédy Csaba közös levele, egy kártyanaptár és egy aktivista jelentkezési lap található. „Hatalmas megtiszteltetés, hogy a DK engem indít az előválasztáson, és bízom benne, hogy a baloldali közösség bízik és bizalmat szavaz majd nekem” – mondta Czeglédy.

A jogász végzetségű Czeglédy korábban Szombathely alpolgármestere, és a helyi MSZP vezetője volt, 2014-ben az Éljen Szombathely! Egyesület, az MSZP, a DK és az Együtt támogatásával lett helyi önkormányzati képviselő. 2017-ben az ügyészség az előzetes letartóztatását kezdeményezte, bűnszervezetben elkövetett adócsalással vádolták meg.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Human Operator Zrt.-hez köthető emberek – a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével – el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését, amivel csaknem hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. A ügyvédi kamarai tagságát tavaly októberben függesztették fel.

A 2022-es országgyűlési választáson hat ellenzéki párt (a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Párbeszéd) közös listán, közös jelöltekkel fog indulni a Fidesz–KDNP ellen, előtte azonban még meg kell rendezniük az előválasztást, amely komoly politikai, szervezési és kommunikációs feladat elé állítja mindannyiukat. Erről itt írtunk részletesebben.

Február végén írtunk arról, hogy a DK-nak mind a 106 választókerületben lesz jelöltje. A zuglói választókerület mellett a legnagyobb figyelem Szombathelyre fog irányulni. Czeglédy itteni indulása már korábban is sejthető volt, ezt erősítette a DK helyi kampánylapjának címlapja is, amelyen ő szerepelt. Várhatóan az LMP-s Ungár Péterrel és a Jobbikból távozó Bana Tiborral kell majd megküzdenie, utóbbi indulását a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!