Czeglédy Csaba: Nem én vagyok az Ördög ügyvédje

2021. április 9. – 11:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Czeglédy Csabát csütörtökön, a DK politikusa ezt a Hvg.hu-nak megerősítette.

A korábbi győri polgármester, Borkai Zsolt adriai hajóútján készült szexfelvételeket, valamint gazdasági visszaélésekre utaló bejegyzéseket az „Ördög ügyvédje” nevű blog tárta a nyilvánosság elé 2019 őszén. A hajóút résztvevői zsarolás miatt feljelentést tettek, Czeglédy úgy került a rendőrség látókörébe, hogy a Facebook-oldal kezelője Győr környékére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették.

Emiatt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével és bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.

A politikus szerint nem tényállásszerű a gyanú, mert nem derül ki belőle, hogy magát az oldalt vagy egy posztot hirdetett. Az sem derül ki, mikor történt. Czeglédy vitatta, hogy a hajóút résztvevőit jelentős érdeksérelem érte volna, mert Borkaitól nem vált el a felesége, a felvételeken szereplő Rákosfalvy Zoltán pedig megtarthatta kaszinóját. Czeglédynek fogalma sincs, ki az Ördög ügyvédje, de ha tudná, megveregetné a vállát, derült ki a vallomásából, amit a lap megszerzett.

A blog üzemeltetője a napokban újra aktív volt, és 100 millió forintot ajánl fel annak, aki segít lebuktatni fideszes nagyágyúkat, Orbán Viktorra vonatkozó adatoktól sem ijed meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!