Várjuk olvasóink tapasztalatait az óvodai és iskolai nyitásról

2021. április 19. – 05:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő reggel ismét megnyitják az óvodák és az általános iskolák kapuit, újraindul a tantermi oktatás az alsó tagozatosoknak.

Arra kérjük olvasóinkat, hogy írják meg nekünk, mit láttak szülőként, amikor bevitték gyermeküket az óvodába, iskolába. Megtelnek az osztálytermek, vagy a szülők többsége inkább otthon tartja gyermekét? Hiányzásnál elfogadták a szülői igazolást? Ismer olyan iskolát, ahol rendkívüli szünetet kellett elrendelni? Milyen rendkívüli szabályokat vezettek be gyermeke óvodájában, iskolájában?

Várjuk olvasóink tapasztalatait az ugyelet@telex.hu emailcímre!

Március elején rendeltek el rendkívüli szünetet az óvodákban, a köznevelésben pedig tantermen kívüli, digitális oktatásra tértek át.

Aztán március végén kezdték el bemutatni a nyitási tervet. Először még arról beszélt Orbán Viktor, hogy április 19-től kinyithat az összes iskola és óvoda. Később már azt jelentette be, hogy a középiskolákban május 10-ig marad a digitális oktatás, múlt héten pedig úgy döntött a kormány, hogy csak az óvodák és az alsó tagozatok nyitnak ki hétfőn.

Ebben a cikkben írtunk arról, hogyan készülnek az iskolák a nyitásra, itt meg azt foglaltuk össze egy felmérés alapján, hogy mit gondolnak a pedagógusok a tantermi oktatás újraindításáról jelen körülmények között. Írtunk ezenkívül arról is, hogy mit tehet az, aki nem engedné iskolába a gyerekét a járvány miatt.

Több tankerületben azt írták a szülőknek, rendkívüli szünet lesz az osztályban, ha túl kevés gyerek megy iskolába, Kásler Miklós pedig azt kérte az igazgatóktól, hogy kellő rugalmassággal járjanak el a diákok hiányzásaival. Azt is leszögezte, hogy „jelenléti és digitális oktatás párhuzamosan nem folytatható”, ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy az iskolák biztosítsák a jelenléti oktatásba való online bekapcsolódás lehetőségét a tanulók számára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!