Varga Mihály: Kommunizmus = Brüsszel

2023. november 25. – 21:13

Másolás

Vágólapra másolva

Varga Mihály pénzügyminiszter a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapján tartott beszédében a kommunizmust hasonlította össze Brüsszellel: „más módszerekkel, de napjainkban is veszélyeztetik azokat a hagyományos értékeinket, amelyeket egykor a szovjet diktatúra igyekezett lerombolni” – fogalmazott Varga.

A pénzügyminiszter a kormány dicsérete mellett a kommunizmusról értekezett, majd gyorsan átkanyarodott az EU vezetőire: „a második világháború után keleten pusztító ideológia tanai ma nyugatról köszönnek vissza” – mondta. Varga Mihály a családok, nemzetállamok, kereszténység elleni jelenkori támadást is vizionált (arról egyébként, hogy hogyan használja politikai kommunikáció eszközeként a kormány az egyházat, itt is írtunk).

Varga Mihály után Menczer Erzsébet, a Szorakész elnöke beszélt azokról is, akikről megemlékezünk ezen a napon: 1953. november 20-án és 25-én két szállítmánnyal, mintegy 1500 magyar volt politikai rab érkezett haza a Szovjetunió rabtelepeiről. Számukra 8-9 év rabsága ért véget.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!