Erdélyben is lesz egy kis Elk*rtuk

2022. január 19. – 15:40

Másolás

Vágólapra másolva

Februártól az erdélyi filmrajongók sem maradnak le a magyarországiaktól: hozzájuk is eljut az Elk*rtuk, a 2006 őszének eseményeit fikciós történetbe ültető Gyurcsány Dobrev-film, csak román feliratot tesznek rá.

A film gyártója, a Megafilm szerint nem csak a nagy mozik vetítik majd Erdélyben a művet, hanem egy vándormozival az olyan településekre is elviszik, ahol nincs mozi.

A közlemény egyébként kiemeli, hogy mindez még a tévépremier előtt lesz: amiről épp kedden derült ki, hogy nem most vasárnap lesz, hanem majd csak március 5-én.

TV2 ugyanis Erdélyben is van, és kár lenne, ha az ottani nézők nem mozivásznon látnák a filmet, aminek a gyártási költsége az eredetileg tervezett 800 milliósról több mint 1,4 milliárdra ugrott.

A Keith English által rendezett, az őszödi beszéd kiszivárgása utáni utcai zavargásokról készült „politikai krimi” 2021 legnézettebb és egyben legmegosztóbb magyar filmje, ami az IMDb-n a világ legrosszabb filmjei közé is beverekedte magát. A filmről a megjelenés után a kormányközeli KESMA médiabirodalomhoz tartozó újságok szuperlatívuszokban írtak, rendre a „pörgős” és az „izgalmas” jelzőket használták a megjelent cikkek címeiben. A film producere, Kálomista Gábor azt állította, hogy a nagy forgalmazók – mint például a plázás mozik nagyját üzemeltető Cinema City – politikai nyomásra próbálták meg elsüllyeszteni az Elk*rtukat.

Kálomista novemberben az Origónak már úgy nyilatkozott, hogy akkora siker lett a film, hogy szívesen elkészítené a folytatást is. Úgy látja, hogy a nézők szeretik a filmet, mert már majdnem százezren látták. Ebben benne voltak azok a karcagi középiskolások is, akiket buszokkal vittek a helyi művelődési házba megnézni a filmet, erről ebben a riportban írtunk részletesen. A filmről írt kritikánkat itt tudja elolvasni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!